Elengedhetetlen

2021.12.17. 07:00

Véradás Zalaegerszegen: a legszebb ajándék karácsony előtt

A koronavírus- járvány idején is szükség van a vérre, hiszen ez a műtétek elengedhetetlen feltétele.

Arany Gábor

Kósa Ruben, Vigh László, Győrffy Krisztián és Müller Roxána a tegnap reggeli véradáson

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az év végi időszakban a biztonságos vérkészlet fenntartása érdekében akciókat is szerveznek, ilyen volt nemrég a retró, illetve az adventi véradóhét. Az Országos Vérellátó Szolgálat a minap felhívta a figyelmet: intézményeik karácsony előtt és a karácsonyt követő munkanapokon is nyitva tartanak. 

 

Csütörtökön reggel kereste fel az egerszegi vérellátót Vigh László országgyűlési képviselő, aki fiatalok társaságában érkezett. Köztük volt Müller Roxána, a Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesület titkára, aki a véradók sorában kezdőnek számított, ez volt az első alkalom az életében. Nem úgy Győrffy Krisztián, a Göcsej Nyomda cégvezetője, aki tíz éve rendszeresen megjelenik a Zárda utcai intézményben. Mint mondta, 0-s a vércsoportja, ezért gyakran hívják be, legutóbb két hónapja volt véradáson, tavalyelőtt pedig erre irányított módon került sor. A donorkvartett tagja volt Kósa Ruben, a Zala Táncegyüttes vezetője. Úgy fogalmazott: egészséges, fiatal emberként úgy érzi, kötelessége ennyivel hozzájárulni beteg embertársai gyógyulásához. A legrutinosabb véradónak Vigh László számított, hiszen közel száz alkalommal nyújtotta már karját az elmúlt negyven évben. 

 

- Nem maradhatnak el életmentő műtétek vérhiány miatt, ezért rendkívül fontos, hogy minél többen szánjanak rá az idejükből fél órát, különösen most, a koronavírus-járvány idején - hangsúlyozta. - Karácsony előtt ez a legszebb ajándék, amit adni lehet, mert van, akinek szó szerint az életet jelenti. Ezzel példát is szeretnénk mutatni, és azzal is, hogy minden országgyűlési képviselőtársam a Fidesz-KDNP-frakcióban beoltatta magát a Covid ellen, ezért mindenkit bíztatok arra, hogy vegye fel az oltást, mert ez mindannyiunk érdeke - tette hozzá Vigh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában