Erre törekedtek

2021.12.17. 15:00

Ünnep előtt kiosztották a szociális tűzifát Kustánszegen és Zalabaksán

Ezekben a napokban is zajlik a szociális tűzifa kiosztása; Kustánszegen és Zalabaksán nemrég fejezték be a kiszállítást.

Gyuricza Ferenc

Zalabaksán Horváth Évánál rakják le a szociális tűzifát

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Utóbbi település polgármestere, Horváth Ottó úgy fogalmazott lapunknak: szokásukhoz híven arra törekedtek, hogy karácsony előtt megkapják a fát a kedvezményezettek. Az igények elbírálásakor elsősorban azok élveztek prioritást, akik gyermekvédelmi vagy lakásfenntartási támogatásban részesülnek, de az alacsony jövedelemmel rendelkező, egyedül élők számára is igyekeztek támogatást nyújtani. 

 

- Igény sokkal több tűzifára volna, ám a lehetőségeink végesek - magyarázta a polgármester. - Ez évben 84 köbméter beszerzésére kaptunk állami támogatást, amiből 29 család számára tudtunk különböző mennyiséget juttatni. 

 

A kedvezményezettek között volt Horváth Éva, aki a cupi településrészen egyedül neveli nyolcéves unokáját. Mint mondta, csak a konyhát és a szobát fűtik, ám a neki megítélt három köbméter nem elegendő a fűtési szezon végéig. 

 

- Nagy az épület belmagassága, ezért sok fa kell - magyarázta. - Egész éven át próbálok a kevéske jövedelmemből félrerakni a téli tüzelőre, az önkormányzati támogatásra így is szükségünk van. 

 

Bécs Tiborné, Kustánszeg polgármestere arról szólt, hogy idén hetven köbméter beszerzésére nyílt lehetőségük. Ebből 35 háztartást tudtak kétkét köbméterrel támogatni. A kiszállítást már december elején megkezdték, és azóta már eljuttatták minden kedvezményezetthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában