Kitakarították a falut

2021.12.16. 13:00

Újabb illegális hulladéklerakót fedeztek fel Söjtörön

Az önkormányzati közfoglalkoztatottak a napokban a falu minden utcájában összegyűjtötték az árkokba, illetve az utak, járdák mentén elszórt szemetet.

Illegálisan lerakott hulladék Szénásvölgypusztán

Forrás: önkormányzat

A köztisztasági akcióról a település honlapja számolt be, kiemelve: mindez nem önkormányzati feladat. Hiszen helyi rendelet kimondja: minden ingatlantulajdonos maga köteles rendben tartani a portája előtti közterületet. 

 

- Tisztában vagyunk vele, hogy az esetek zömében nem a tulajdonosok szemetelnek a saját házuk előtt, bizonyos személyek okoznak bosszúságot és pluszmunkát másoknak - mondta Könyves Gábor polgármester. - Idekívánkozik az illegális hulladéklerakó, amelyet a napokban tártunk fel Szénásvölgypusztán. Nagy mennyiségű autógumit és bitumenes hullámlemezt halmoztak ott fel valakik, a feltárásban pedig sajnos a rendőrség sem ért el eredményt. 

 

A szeméthalom felszámolása így az önkormányzat gondja és költsége lesz. A falu vezetése kéri: aki szemetelőket lát a környéken, nyújtson információt az illetékeseknek, a bejelentéseket természetesen diszkréten kezelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában