Megérkeztek az eszközök

2021.12.15. 10:00

Új iskola született Gyenesdiáson

Véget ért az 1,4 milliárd forintos iskolafelújítás a településen, amelynek részeként új tornacsarnok is épült. A megújult épületet várhatóan januárban adják át.

Péter B. Árpád

Az impozáns új tornacsarnok

Forrás: ZH

A fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ beruházása révén készült el a 20x40 méteres küzdőterű sportlétesítmény, továbbá négy új tanterem, valamint egy informatikai és természettudományos szaktanterem, mutatta a bejáráson Gál Lajos polgármester, hozzátéve: egy udvarra épített, különálló épületben pedig az ipar- és képzőművészeti oktatásra nyílik majd lehetőség. 

 

A település vezetője felidézte: az európai uniós forrásból finanszírozott beruházás alapkövét tavaly szeptember 15-én helyezték el, és az elmúlt 15 hónap megfeszített munkájának köszönhetően mostanra elkészült az 1,4 milliárd forintos fejlesztés. - Az új tantermekbe már megérkeztek az eszközök - folytatta Gál Lajos, hozzátéve: a beruházás részeként orvosi helyiséget és tánctermet is kialakítottak, elvégezték az informatikai akadálymentesítést, továbbá felújították a 18 régi tantermet is. Emellett rekortán futópálya épült, megújult és kibővült az iskolaudvar, amit később füvesítenek és térköveznek. 

 

A településvezető kiemelte: a minőségi oktatás feltételeinek bővülése lehetőséget biztosít a jövőben az itt tanuló gyerekeknek arra, hogy egészséges, méltányos és esélyegyenlőséget biztosító környezetben készüljenek fel a "nagybetűs életre". 

 

A gyerekek a megújult intézményt várhatóan januárban vehetik birtokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában