Egészségügyi intézményeket támogatnak

2021.12.15. 06:50

Több zalai helyszíne lesz a jótékonysági vadászatnak, itt lőhetnek nagyvadat is

December 27-én kilencedszer rendeznek országos jótékonysági vadászatot, melynek célja kettős: egészségügyi intézmények támogatása, illetve a vadászok általános társadalmi megítélésének javítása. A programhoz megyénk több helyszínnel csatlakozik.

Gyuricza Ferenc

Tavaly Zalacséb mellett tartottak fácánvadászatot – a végén gazdag terítékkel

Forrás: archív/Gyuricza Ferenc

Az országos jótékonysági vadászat zalai stratégiai partnere ezúttal is a Zalaegerszegi Vadászegyesület, mely több lehetőséget is kínál a résztvevőknek. A társaság alelnöke, Molnár Marcell lapunknak elmondta: eddig három helyszínt jelöltek ki, Egervár és Zalaszentgrót környékén apróvad-, pontosabban fácánvadászatot rendeznek, míg Rigyácnál, a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság területén - az idei esztendő legfőbb újdonságaként - egyéni lesvadászatra lesz lehetőségük a jelentkezőknek. Molnár Marcell hozzátette: megfelelő érdeklődés esetén további helyszínek kijelölése is várható.

 

 A Zalaegerszegi Vadászegyesület alelnöke szerint Zala megye ezzel országos viszonylatban is jól teljesít. 

 

A Rigyácnál tervezett vadászatról Balassa Kornéltól, a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság elnökétől is kaptunk információkat. Mint mondotta: az országban ez lesz az egyetlen olyan helyszín, ahol nagyvadvadászatra is lehetőségük lesz a résztvevőknek. Mindez azt jelenti, hogy itt akár szarvast, őzet vagy vaddisznót, netán dúvadat (rókát vagy borzot) is terítékre vihetnek a vadászok. 

 

Az országos jótékonysági vadászat szabályzata szerint a rendezvény bevételét egészségügyi intézmények támogatására fordítják, azaz a vadászok által befizetett részvételi díjból, illetve a hozzájuk csatlakozó támogatók adományaiból olyan hiánypótló orvosi eszközöket vásárolnak, amelyek beteg gyermekek gyógyulását segítik elő. Molnár Marcell szólt arról is: akárcsak az elmúlt években, ők ezúttal is a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályának orvosi műszerbeszerzéséhez kívánnak hozzájárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában