Frissen Zalából

2021.12.02. 09:00

Tavasszal kezdődik a szennyvízhálózat telepítése Sandon

A kistelepülések egyedi szennyvízkezelési pályázatán közel 204 millió forintot nyert az önkormányzat. A beruházás tavasszal indulhat el.

Benedek Bálint

Hábli Nándor: 204 milliós támogatás érkezik Fotó: Szakony Attila

Hábli Nándor polgármester elmondta: a környéken a szennyvízhálózat kiépítésére tett kísérletek az elmúlt évtizedekben rendre kudarcot vallottak, ezért más megoldást kellett keresniük. A házaknál felhalmozódó szennyvíz szippantása havonta 22 ezer forint kiadást jelentett volna a lakosoknak, ám ehhez az önkormányzat hozzájárult, így tízezer forintot spóroltak.

Hábli Nándor: 204 milliós támogatás érkezik Fotó: Szakony Attila

– Ez a támogatás ezután nem jár annak a közel 40 háztartásnak, ahol nem vállalták az egyedi szennyvízkezelő rendszer telepítését – folytatta a település első embere. – Erről részletes anyagot kapott mindenki, melyből kiderült: hosszú távon beváltja a hozzá fűzött reményeket. A bekötés díja egyszeri 100 ezer forint, s évente 20 ezer forintba kerül a berendezés karbantartása. Ez az elérhető legjobb módszer a szennyvíz semlegesítésére, és ráadásul környezetbarát. A bekötésekkel javul a háztartások életminősége.

A polgármester hozzátette: pályázati forrásból szeretnék lecserélni öreg falubuszukat, és a belvíz elvezetésének problémájára is keresik a megoldást. Kiemelte: a falu életében fontos szerep jut a Sand 2000 Közhasznú Egyesületnek, mely több pályázaton is sikeresen szerepelt. Legutóbb 6 millió forintért megvettek egy romos házat, s a bontás után a helyén közösségi parkot hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában