Frissen Zalából

2021.12.18. 09:00

Szívvel-kézzel készült termékek várják az Art Mozi karácsonyi kézműves vásárán

A zalaegerszegi Art Mozi előterében 2016 óta minden évben karácsonykor és húsvétkor kerül megrendezésre a kézműves vásár. Ez alól - a vírushelyzet miatt - csak a 2020-as esztendő volt kivétel.

Józsa Zsuzsa

Az aulába lépve igazi adventi hangulat fogad bennünket az ünnep jellegzetes díszeivel és varázslatosan feldíszített karácsonyfájával. A fények és a kellemes, halk zene mellett az árusok udvarias kiszolgálással kínálják saját készítésű portékáikat a vásárlóknak.

 

- Sokat készültünk a vásárra, amit két hétvégén tartunk: advent harmadik illetve negyedik hetében, 14-18 óráig az Art Moziban. Azt gondoltam, a vírus meg fogja bontani ezt a kis közösséget is, ami által csökkenni fog a kereslet, illetve kínálat. Nagy meglepetésemre ez nem így történt. Nagyon örülök neki, hogy az idei rendezvény nem maradt el a járvány miatt, bár kissé érezhető a hatása a jelenlévők létszámát tekintve. Érthetően az idősebb korosztály nagy része otthon maradt, de így is tizenöt árus kínálja kézzel készített termékeit – mondta Rákos Esztella, az Art Mozi szervezője.

 

Egyre több az új és fiatal árus, a kínálat pedig nagyon változatos és különleges

 

 

- Újításokban nincs hiány: az idei év különlegessége például a kereskedelemben ritkán kapható fekete ribizli lekvár. Nagyon egészséges, kizárólag házi üzemben készül. Az árusító család termeszti a vitaminokban gazdag gyümölcsöt, amiből szüret után szörpöt és lekvárt készítenek.

Szívvel-kézzel készített termékek várják az érdeklődőket az Art Moziban.Forrás: Rákos Esztella

- Ezeken kívül vásárolható még szója-és parafingyertya, ami a hagyományos boltitól abban különbözik, hogy természetes anyagokból készül, illetve a kanócot is fából faragják. Előnye, hogy nem károsítja a környezetet. Természetes illó olajokkal illatosítják őket, ami szintén jó hatással van a hangulatra, egészségre. Találhatók a rendezvényen izlandi zuzmóból készült dekorációs termékek is, amik élő növények ugyan, de gondozást nem igényelnek. 

Igazi különlegességnek számít az izlandi zuzmóból készült dekorációs termékek.Forrás: Rákos Esztella

- Úgy érzem, nagyon fontos, hogy olyan tárgyakat, használati eszközöket is tudjanak itt vásárolni az érdeklődők, amikre a mindennapi életben szükség lehet. Gondolok itt például az ökotáskára, ami a bolti nylonzacskó kiváltására tökéletesen alkalmas, vagy hátizsákokra, amikkel a tornazsákot lehet helyettesíteni. Természetesen hagyományos karácsonyi termékekből sincs hiány a vásárban, a vert csipkék, gyöngy ékszerek, mézeskalácsok, adventi koszorúk ugyanúgy megtalálhatóak a standokon, mint az apró karácsonyi díszek, vagy kézzel festett bögrék – mondta a szervező.

Természetes anyagokból készült szója-és parafingyertya.Forrás: Rákos Esztella

Az első adventi hétvége kiváló hangulatban telt, ami köszönhető az eladók összetartó és barátságos csapatának is, akik mindig szívesen fogadják az új árusokat és a vendégeket. Aki különleges és egyedi ajándékot szeretne karácsonyra vásárolni, annak érdemes ellátogatni december 18-19-én az Art Mozi karácsonyi kézműves vásárába: a szívvel-kézzel készült egyedi termékek biztosan nem fognak csalódást okozni.

 

Galéria:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában