Évösszegző - 2021

2021.12.27. 11:30

Szilágyi Áron zalai esküvője; autósülödzés; megyei a Mestercukrász - A zaol.hu júliusi összesítője

Júliusban már olimpiai lázban égett az ország, természetesen a zalaiak is. Következzen a megyei vonatkozásokat tartalmazó összefoglalónk:

zaol.hu

Forrás: Facebook / Hévízi Református Gyülekezet

Tudta? Zalában mondta ki a boldogító igent az immár háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron

 

Sporttörténelmet írt Szilágyi Áron: London, illetve Rio után Tokióban is a csúcsra ért. A részletekért kattintson IDE.

Forrás: Facebook / Hévízi Református Gyülekezet

Autós üldözés zajlott Zalaegerszegen

 

Nem mindennapi esemény zavarta meg a békésen közlekedőket a megyeszékhelyen. A részletekért kattintson IDE.

 

Pécsről jön a traumatológiai osztályvezető – Palkovics László megszólalt a zalaegerszegi kórház ügyében

 

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház július 9-én tette közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményét, miszerint szorosabbra fűzi az oktatási-betegellátási együttműködését a traumatológiai ellátás területén a Pécsi Tudományegyetem és a megyei egészségügyi intézmény. A részletekért kattintson IDE.

Péter Antalnéval (Győrvár) a sürgősségin Zsidó Csilla vezető ápolónő beszélget Fotó: Pezzetta Umberto

„Teljesült az álmom” – Minden idők legjobb magyar ötkarikás triatloneredményével zárt a zalai Bicsák Bence

 

A zalai származású, de már pécsi színekben versenyző Bicsák Bence a hetedik helyen végzett a férfi triatlonosok közt hétfőn a japán fővárosban, ezzel a sportág legjobb magyar eredményét érte el az olimpiák történetében. A részletekért kattintson IDE.

A zalai származású, de már pécsi színekben versenyző Bicsák Bence minden idők legjobb magyar ötkarikás triatloneredményével zárt a japán fővárosban zajló nyári olimpián: hetedikként ért célba a férfiak versenyében. A fotó a 40 kilométeres kerékpározás során készült róla. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Meghalt a beteg, vádat emeltek az orvos ellen Nagykanizsán

 

A 44 éves férfi vádlott a Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos rezidenseként 2020. szeptember 17-én 15.30 órától másnap reggel 8:00 óráig ügyeletet látott el. A részletekért kattintson IDE.

 

A zalai Sznopek Veronika nyerte a Mestercukrász döntőjét

 

A zalaszentgróti Sznopek Veronika is versenyzett az RTL Klub Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök című vetélkedőjében. Sőt, megnyerte azt. A részletekért kattintson IDE.

Forrás: RTL Magyarország / Tulok András

Logisztikai központ létesül Zalaegerszegen

 

Összességében több mint 30 milliárd forintos beruházással konténerterminál és logisztikai központ épül Zalaegerszegen. A részletekért kattintson IDE.

 

Órási az építőipari áremelkedés! Mutatjuk, mi a helyzet Zalában

 

Van olyan faipari termék, aminek az ára bő egy év alatt 400 százalékkal emelkedett. Hogy meddig tart az általánosan magas árszint, nem tudni, de hogy a régi árak már nem térnek vissza, abban a forgalmazók biztosak. Körképünkben három vállalkozás vezetői osztják meg az építőipari áremelkedésekkel kapcsolatos információikat. A részletekért kattintson IDE.

 

Semmelweis-napi ünnepség Zalaegerszegen: mutatjuk a kitüntetetteket

 

Semmelweis nap alkalmából szervezett ünnepséget a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a zalaegerszegi teátrumban pénteken. A rendezvényen az egészségügyi intézmény több dolgozója, kollektívája kapott kitüntetést és adjunktusi kinevezést. A részletekért kattintson IDE.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik emlékplakettjét a Központi Intenzív Osztály kollektívája kapta. Felvételünkön Gasztonyi Beáta kórházigazgató (elöl balra) és Horváthné Jokesz Eszter osztályvezető ápoló helyettes
Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Száz éve követett el közös öngyilkosságot egy fiatal szerelmespár Zalabaksán

 

Száz évvel ezelőtt tragikus esemény zaklatta fel a falu lakosságát. Az egyik helybéli módos család leánygyermeke, valamint annak udvarlója közös öngyilkosságot követett el. Kósa Anna és Bíró Pál végzetes szerelmét előbb ballada örökítette meg, most pedig emlékhelyet hoztak létre a fiatalok iránti együttérzés kifejezésére. A részletekért kattintson IDE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában