Frissen Zalából

2021.12.21. 08:00

Pózvai karácsonyváró punccsal, süteménnyel

Megmakacsolta magát a pózvai Összefogás Egyesület, s úgy döntött: az idén nem hagyják veszni legszebb rendezvényüket, s ha kicsit fagyoskodva is, vasárnap délután megtartották puncsillatú karácsonyváró ünnepségüket.

Fincza Zsuzsa

A pózvaiak és vendégeik közösen ünnepelték advent 4. vasárnapját

Forrás: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A közösségi ház udvarán a polgárőrök felállították a sátrukat, az asszonyok a karácsonyfákkal együtt feldíszítették, megterítették az asztalokat, s a sütemények mellé elkészítették a klasszikus ünnepi forró italokat, köztük az elmaradhatatlan, immár hagyományos karácsonyi puncsot. 


– Ezúttal is összefogott a városrész három civil szervezete, az alapítvány, az Összefogás és a polgárőr-egyesület: mindenki adta, amit tudott, s a rendezvényre meghívtuk szokás szerint a „falu” apraját és nagyját – így Tanainé Farkas Zsuzsanna, a fő szervező egyesület elnöke. 


Anno, amikor bekuckózhattak a jó meleg közösségi házba, mindig színvonalas műsorral szórakoztatták az egybegyűlteket; nos, a meglepetés most sem maradt el, sőt különlegesen jól sikerült. Hertelendy Attila színművész hangját például natúr – mikrofon, erősítő, hangszóró és egyéb technikai háttér nélkül – élvezhették, s a népszerű színész a karácsonyi vers mellé ráadás énekkel is kényeztette a hálás publikumot. A Pózván először szereplő Lakhegyi Dalkör harmonikaszóval kísért ünnepi dalaiba már bekapcsolódtak a helybeliek is. 


– Nehézkesen indult az év, de jól folytatódott. A gondok közepette kialakult egy erős mag, akik őrizték a lángot, akikre lehet majd építeni. Büszke vagyok a civil szervezetekre, az egyre aktívabb vállalkozókra, biztos vagyok benne, hogy a városrész fejlődése mellett jövőre sikerül a sporttal, a turizmussal kapcsolatos terveinket is megvalósítanunk – mondta Németh Gábor, a településrész képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában