Frissen Zalából

2021.12.23. 13:00

Ötödik alkalommal lepte meg az állami gondoskodásban élő gyermekeket a Zalaegerszeg Barátai Egyesület

Többéves hagyományt folytatva, ötödik alkalommal lepték meg karácsonyi ajándékokkal az állami gondoskodásban élő gyermekeket a 2016 óta működő Zalaegerszeg Barátai Egyesület tagjai.

Arany Gábor

Bali Zoltán, Sipos-Hamp Viktória általános intézményvezető-helyettes, Zimborás Béla és Szilasi Gábor

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Bali Zoltán, az egyesület elnöke, valamint Szilasi Gábor, a településrész önkormányzati képviselője a szerdai rendezvény kapcsán arról számolt be, hogy a korábbi években az ajándékozás mellett vendégül is látták a gyermekeket, és valamilyen programmal szolgáltak számukra. Tavaly csak az ajándékokat tudták átadni, idén viszont a Napfény étteremben újra tudtak fogadni a landorhegyi gyermekotthonban, valamint a zalaszentlászlói és a zalaszentgróti lakásotthonban élők közül kéttucatnyi gyereket és kísérőiket. 


Az egyesület vállalkozói támogatással 250 ezer forint értékben állított össze harmincnál több csomagot, míg a vendéglátásról, ez esetben a pizzapartiról a Huszti János által vezetett étterem gondoskodott, mint a kezdetek óta mindig. A program zárásaként a gyerekek megnézték a Jégvarázs című filmet. 
Zimborás Béla, a Zalában kétszáz gyermeket ellátó otthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatója hangsúlyozta, különösen örülnek az olyan felajánlásnak, amely élményt nyújt a gyerekeknek, amelyre készülhetnek, s amelyről utána sokáig beszélhetnek, ilyen ez a filmvetítéssel, pizzázással egybekötött délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában