Egy zalai érintett lehet

2021.12.11. 15:00

Nonprofit végrehajtókat akarnak a kamarai botrány miatt

Lehet zalai érintettje is a bírósági végrehajtói kamaránál kirobbant korrupciós botránynak. Ez pénteken a Mi Hazánk zalaegerszegi szervezete által tartott sajtótájékoztatón hangzott el.

Arany Gábor

Farkas Attila, a párt városi elnöke úgy fogalmazott, fel kell számolni a maffiaszerűen működő végrehajtói rendszert, átalakítása után pedig nonprofit módon lássa el a feladatait. Ennek megtörténtéig a gyermektartási díjakkal kapcsolatos ügyek kivételével fel kell függeszteni az összes végrehajtást, mert ezeket nem lehet tisztességesen lefolytatni, hiszen sok végrehajtó kényszerült szüneteltetni tevékenységét a büntetőeljárásban való érintettsége miatt. Hozzátette, el kell számoltatni azokat a politikusokat is, akik ebben a bűncselekmény-sorozatban részt vesznek, az nem elegendő, hogy Völner Pál lemondott államtitkári posztjáról, meg kell válnia országgyűlési képviselői mandátumától is. 


Kiss Ferenc, a mozgalom önkormányzati képviselője utalt rá, pártjuk programjában szerepel, hogy a politikusokat ne védje mentelmi jog. Szó esett arról is, hogy szakpolitikusaik már másfél éve felhívták a figyelmet a végrehajtók körüli bűncselekménygyanús esetekre, ám eddig nem történt semmi.

 Információik szerint egy zalai érintettje lehet a most kipattant botránynak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában