Ülésezett a képviselő-testület

2021.12.23. 15:00

Nehéz betölteni az üres köztisztviselői álláshelyeket Zalalövőn is

Megemlékezéssel kezdődött kedd este a képviselő-testületi ülés a zalai városban, a jelenlévők a közelmúltban elhunyt Tóth László Zalalövőért díjas kőfaragó iránti tiszteletüket fejezték ki.

Gyuricza Ferenc

Tóth László aktív közéleti személyiség volt, számos civil kezdeményezés – például a „városi reggeli” hagyományának megteremtése – fűződik a nevéhez, sok köztéri alkotása is fellelhető a településen. Ő készítette többek közt a Hűség oszlopának ábráit. 


Az ülésen több beszámolót megvitattak. Az önkormányzati hivatal idei tevékenységéről szóló előterjesztés kapcsán Kovács Ildikó jegyző többek között azt emelte ki, hogy a koronavírus-járvány egyre több feladatot ró az ügyintézőkre, amit tovább nehezít, hogy a hivatal üres köztisztviselői álláshelyeit nehéz betölteni. Ennek főként anyagi okai vannak, a jegyző azzal a kéréssel fordult a képviselő-testületi tagokhoz, hogy a probléma orvoslására keressenek megoldást. 


Az óvodafenntartói társulás beszámolója kapcsán Gyarmati Antal polgármester jelentette be: 2021-ben sikerült úgy gazdálkodniuk, hogy az állami normatívával teljesen lefedték a működési költségeket, a fenntartó önkormányzatoknak tehát nem kell hozzájárulniuk a kiadásokhoz. A polgármester véleménye szerint a zalalövői óvoda magas szintű infrastruktúrával ellátott, jól felszerelt, színvonalasan működő intézmény.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában