Frissen Zalából

2021.12.15. 15:00

Megújult a járda a zalaegerszegi Gárdonyi utcában (videó)

A Kovács Károly Városépítő Program keretében bruttó 12 millió forintból megújult a járda a Gárdonyi Géza utcában, a kivitelezést a Szakály Kereskedelmi Kft. végezte.

Mozsár Eszter

A sajtóbejárás résztvevői: Monok Andrea, Cseke Tibor, Bali Zoltán, Fuisz Ádám, Balaicz Zoltán

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta, Zalaegerszegen folyamatos a városfejlesztés, mellette pedig örvendetes, hogy a cégek kiemelten támogatják a klímavédelmet és a fásítást.

A 215 méter hosszú járdaszakasz kétharmadán elbontották a rossz állapotú burkolatot és új alapokra építették a mostani, akadálymentesített gyalogos utat, mondta Bali Zoltán önkormányzati képviselő. A járdaépítés június óta három szakaszban történt: a Batsányi és a Lőrinc barát, a Lőrinc barát és a Püspöki Grácián, valamint a Püspöki Grácián és a Mikes utca közötti szakaszon. Az alpolgármester megemlítette, hogy a környéken ugyancsak gondoskodtak a zöldövezetek kialakításáról. Hozzátette, a következő években folytatódnak a környező utcákban a járdafelújítások és a parkolóbővítések.


Az Inter-Tefu Kft. a 2019-ben indított fásítási programhoz kapcsolódva ezen a helyszínen 800 ezer forint értékben ültetett 17 csemetét. Ezzel közel 9000 a telepített fák száma a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában