Jó évet zár

2021.12.30. 07:00

Már télen is nyitva tart a szentgróti fürdő

Eredményes évet zár a Szent Gróth Termálfürdő. Az üzemeltető, a városi tulajdonú Szentgrótért Kft. éves beszámolóját nemrég elfogadta az önkormányzat.

Szabó Judit

A dézsafürdő, a háttérben a felújított csúszda

Forrás: ZH

A koronavírus-járvány nem vetette vissza a termálfürdő látogatottságát, éppen ellenkezőleg: a létesítmény kiemelkedő eredményt produkál az idén. Ebben közrejátszhat, hogy az utazások korlátozottsága miatt az emberek a helyi lehetőségeket választják a kikapcsolódásra. Az idén október végéig több mint 45 millió forint saját bevételt termelt a fürdő, főleg a belépőkből. A nyitás utáni időszakban a forgalom alacsony volt, mert június 15-ig csak oltási igazolvánnyal lehetett igénybe venni a szolgáltatásokat, de a teljes nyitás után már sokan voltak.

 

Nyáron havonta 15 millió forint körüli összeg folyt be a belépődíjakból, amit növeltek az üzlethelyiségek bérleti díjai. Ezen felül az önkormányzat 10,7 millió forint üzemeltetési díjat fizetett a cégnek. 

 

Fejlesztésekre több mint 3 millió forintot fordítottak. Beszereztek többek között egy fűnyíró traktort és felújították a korábban lezárt csúszdát, amelyet így üzembe tudtak állítani. Három hete pedig megérkezett az a fatüzelésű fürdődézsa, amelyet Erdélyben készítettek, és parajdi sós vízzel töltöttek fel. Tóth István, a Szentgrótért Kft. ügyvezetője lapunknak tegnap elmondta: a parajdi sós víz elsősorban ízületi és légzési problémákra jó. A dézsafürdőt egyszerre hatan használhatják, általában családok veszik igénybe, előzetes bejelentkezés alapján. 

 

Újdonság a termálfürdő életében, hogy most először télen (októbertől jövő februárig) is nyitva tart, aminek a lehetőségét a Zalaegerszegi Úszó Klubbal kötött bérleti szerződés díjbevétele teszi lehetővé. Természetesen nemcsak az úszók, hanem a nagyközönség is látogathatja a létesítményt. Az üzemeltető azt tervezi, hogy március-áprilisban tart karbantartási szünetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában