Frissen Zalából

2021.12.27. 11:00

Letenyei parkolási gondok: az egészségház dolgozói a polgármesterhez fordultak

Többször tapasztalhatók parkolási nehézségek a határ menti kisváros egészségházánál, a jelenséggel és a lehetséges megoldásokkal a képviselő-testület is foglalkozott.

Horváth-Balogh Attila

Képünk éppen egy problémamentes napon készült, a dolgozók parkolását a képviselők táblák kihelyezésével tennék lehetővé

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Farkas Szilárd polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, hogy novemberben a városban működő egészségügyi centrum dolgozói levélben keresték meg azzal, hogy sok esetben nehezen, vagy egyáltalán nem találnak parkolóhelyet, amikor megérkeznek a munkahelyükre. A polgármester az előzményekkel kapcsolatban elmondta: a képviselő-testület úgy döntött, hogy a közelben lévő Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár úgynevezett hátsó, aszfaltos „szerviz útját” lezárja, mivel az utóbbi időben minden nap előfordult, hogy személygépjárművel behajtottak a helyi védettség alatt álló kastélypark területére. A jövőben egyre nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a park állapotának megóvására, a park fejlesztésére, sajnos azonban a gépjárművel történő behajtás néha károkat okoz. Az egészségügyi intézmény közelében található a valamikor „kiskastélyként” ismert épület, amit teljesen átépítettek. Az épület magántulajdonban van, mögötte pedig térkővel burkolt parkoló készült. Ezt a parkolót az egyik tulajdonos azonban lezárta, így csak az épületben lévő üzlethelyiségek bérlői, valamint a vásárlók használhatják, az egészségházba igyekvő betegek és szakdolgozók nem. Az egészségház mellett pedig a mentőállomás található, melynek közelében a mentőgépjármű biztonságos kihajtása miatt autóval megállni nem lehet. Sőt, itt működik a sürgősségi ügyelet is minden nap 16 órától.

Farkas Szilárd polgármester

– A fentiekből adódóan fordulnak elő alkalomszerűen parkolási problémák az egészségház előtti, nem önkormányzati tulajdonban lévő úton - fogalmazott Farkas Szilárd. – Főként a szerdai és pénteki laboratóriumi, vérvételi napokon tapasztalhatók parkolási nehézségek, mert ekkor a járóbeteg-szakellátás keretében működő laboratóriumi időpontok átfedik a felnőtt háziorvosi, a fogászati, valamint a gyermekorvosi rendelések idejét. A képviselő-testület első lépésben a már meglévő közlekedési táblák mellett kiegészítő táblákkal történő kihelyezésével, valamint a parkolásra vonatkozó szabályok fokozottabb betartatásával látja biztosítottnak az egészségügyi dolgozók parkolását az útszakaszon. Az egészségházba érkező páciensek az intézmény közelében parkolhatnak, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár melletti zsákutcában is meg lehet állni, mely 50 méterre található az egészségháztól. A megoldást hosszú távon a Platánfa utca bejáratától nyugatra lévő parkolóhelyek kialakításában látjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában