Frissen Zalából

2021.12.24. 07:00

Láthatatlan meztelen nő, emberméretű harcsa és férgek a maszkban - Íme a zaol.hu áprilisi összesítője!

Nem volt eseménytelen az április!

zaol.hu

A képen Bodzai Dávid, Bohn Gábor és Kisvörös János a hatalmas harcsa társaságában Fotó: Bodzai Dávid

A tavasz második hónapjában sok gondot okozott a koronavírus: például elterjedt egy konteó a maszkokon élő „férgekről”, de egy diszkót is bezárattak, miután a kijárási korlátozás ellenére többen buliztak. Áprilisi összefoglalónkból most is kihagytuk a közlekedési baleseteket és a tragikus rendőrségi híreket.

 

Lássuk milyen volt 2021 áprilisa!

 

Embernagyságú harcsaóriást fogtak ki a zalaszentmihályi horgásztóból!

Bodzai Dávid két társával együtt április elején egy egészen megdöbbentő méretekkel rendelkező harcsát fogott ki a Zalaszentmihályi Egyesületi tóból. A részletekről itt írtunk!

 

Ideiglenesen bezáratott a rendőrség egy zalaegerszegi diszkót

Összesen 25-en szórakoztak a zalai megyeszékhely egyik vendéglátóegységében. Hat hónapra bezárták a klubot! Részletek itt!

 

Az arcmaszkokon található apró férgek nem veszélyesek!

Utánajártunk az igazságnak az interneten keringő videók kapcsán. Cikkünk itt olvasható!

 

Egy zalaegerszegi lakásétterem születése

Nyolcévesen teljesen egyedül komplett vacsorát főzött a családnak, most pedig, 23 évesen, csúcsgasztronómiai vállalkozást indított Hári Dániel szakács, aki Svájc, Budapest és Ausztria után szülővárosában, Zalaegerszegen képzeli el a jövőjét. Vele készült riportunkat itt olvashatja!

Háriné Eszéki Marianna és fia, Hári Dániel a lakásétteremben. Alig várják, hogy véget érjen a járvány, és leültethessék a vendégeket Fotó: Katona Tibor

 

 

Hosszú sor a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznál

Az oltási akció keretében ellátogattunk a Zala Megyei Szent Rafael Kórházhoz, ahol hosszú sorokban várakoztak az emberek, hogy megkapják az oltást. Cikkünk itt található!

Fotó: Pezzetta Umberto

 

 

Kovács Gyula továbbra is őrzi a régi fajtákat Pórszombaton

Tudták, hogy a kormos alma volt Mátyás király kedvence? És hogy Benedek Elek, a nagy mesemondó is gyűjtötte a régi gyümölcsfajtákat? A kékalmát ő mentette meg, míg Mátyás választását több írásban is feljegyezték. Ezeket a kis érdekességeket, történeteket is tartalmazza a Kovács Gyula erdész által összeállított gyűjtemény, mely a Magyar gyümölcs címet viseli… Cikkünket itt olvashatja el!

 

Zalában tönkrement a kajszi és az alma is

Jelentős károkat okozott az áprilisi fagy a kajszibarack és almaültetvényeken, derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala Megyei Igazgatóságának friss adataiból. A történtekről itt írtunk!

Farkas Ervin mutatja a károkat Fotó: Katona Tibor

 

 

Javult Lendvai Zoltán János, a gördeszkázó rédicsi pap állapota

Az atya koronavírus miatt szorult kórházi ellátásra. Cikkünket itt találja!

 

Láthatatlan meztelen nő bukkant fel Lentiben

Ismeretlen alkotó „különleges alkotása” fogadja a járókelőket Lentiben a Templom téren. Itt tudod megnézni a láthatatlan, meztelen nőt!

 

Elhunyt Bödör Szilvia, az Egerszegi KK kézilabdakapusa

Súlyos betegség után életének 52. évében elhunyt Bödör Szilvia, az Egerszegi KK kézilabdakapusa. A részletekről itt írtunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában