Frissen Zalából

2021.12.31. 07:00

Koronavírus; összefogás a leukémiás kislányért; fél óra alatt megtalálták az eltűnt kisfiút – A zaol.hu novemberi összesítője

2021 novemberében megint a koronavírus-járvány került előtérbe, miután újra egyre nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttség. Zala megyében ismét korlátozásokat vezettek be, a szomszédos Ausztriában februártól kötelezővé teszik az oltást. Listánkból ezúttal is kihagytuk a közlekedési baleseteket, valamint a tragikus rendőrségi híreket.

zaol.hu

Képünkön Gerics Marina (háttal) a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főépületének előterében fogadja az érkezőket, közreműködik a testhőmérséklet-mérésben

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ezek a korlátozások lesznek érvényben Zalaegerszegen

Újra jelentkezett járványvédelmi tudnivalókkal Balaicz Zoltán polgármester a Facebookon. A részletekért kattintson IDE.


Romlik a vírushelyzet – Zalai kórházakban érdeklődtünk, de orvost és polgármestert is megszólaltattunk

Csomagok érkeznek a zalaegerszegi kórházba. A főépület bejáratánál le kell adni
Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

November elsejétől ismét maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon és megállóhelyeken. A munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a kórházakban országosan látogatási tilalom lépett életbe. Körképünkben többek között zalai kórházakban érdeklődtünk a szigorításokról, de orvos és polgármester is megszólal a járványhelyzettel kapcsolatban. A részletekért kattintson IDE.


Köszönet, köszönet és köszönet! – Ezt tapasztalta olvasónk 101 éves édesanyja a Kanizsai Dorottya Kórházban

Tóth Ferenc köszönettel teli sorait ITT olvashatják.


A sok fájdalom ellenére Tímea bízik a gyógyulásban: könyvet írt a harcáról, melyet Kanizsán mutattak be

Kárász Tímea Fatima könyvbemutatóján sokan összegyűltek, szerinte a család, a barátok, az ismerősök sok energiát adnak a gyógyulásához
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A daganatos betegsége elleni harcáról írt könyvet Kárász Tímea Fatima. A Czupi Kiadó gondozásában megjelent Menekülés az életbe című kötetben az olvasó végigkövetheti a szenvedést, a kínokat, és erőt meríthet a szerző végtelen optimizmusából. A részletekért kattintson IDE.

 

Összefogással segítik a három éves zalaegerszegi leukémiás kislány családját

A mosolygós kislányra hosszú kórházi kezelés vár

Példaértékű kezdeményezés valósult meg a megyeszékhelyi Art Moziban: egy egész közösség fogott össze a zalaegerszegi kislány családjának megsegítésére, akinél nemrég akut leukémiát diagnosztizáltak. A részletekért kattintson IDE.


A szociális szférában dolgozókat köszöntötték a Megyeházán

A szociális munka napja alkalmából díjazott dolgozók, vezetőik és a díjátadók. A hátsó sorban Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, a kitüntetettek közül Mersei Jenő, valamint Zimborás Béla, az SzGyF megyei igazgatója és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere. Az első két sorban a kitüntetettek. Díjat kapott a tegnapi ünnepségen Salamon Edit, Horváth Nóra, Barti Melinda, Cserhátiné Farkas Ildikó, Spilák Beáta, Bogdán Bettina, Orsós Mónika, Csehné Bognár Hajnalka, Bella Nikoletta, Nagy Ferencné, Németh Judit, Kelemen Istvánné, Kopácsi Józsefné, Kálmán-Horváth Ildikó, Székely Krisztina
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Tizenhat dolgozó vehetett át elismerést. Főigazgatói dicséretben hét, igazgatói dicséretben nyolc, Zala Megye Címere plakettben egy szakember részesült. A részletekért kattintson IDE.


Kötelező oltás Ausztriában: a kanizsai származású Göntér Vivien szerint egyre több magyar fontolgatja a hazaköltözést

Göntér Vivien nem a kötelező oltás miatt költözne
Forrás: Zalai Hírlap

A kanizsai származású Göntér Vivien az ausztriai Saalbach-Hinterglemmben él párjával. A fiatal hölgy számára a kijárási korlátozás nem jelent különösebb újdonságot, hiszen már átélt hasonló intézkedést. A részletekért kattintson IDE.

 

Apukájának akart vacsorát vinni – fél óra alatt megtalálták az eltűnt ötéves zalai kisfiút

A Gyenesdiáson szolgálatot teljesítő rendőröktől egy kétségbeesett asszony kért segítséget 2021. november 15-én 18 óra 10 perckor, aki elmondta, hogy miközben otthonában 10 hónapos gyermekét altatta, a nappaliban játszó 5 éves kisfiát pár perc leforgását követően már nem találta az ingatlanban, aki a lépcsőházban elhelyezett kerékpárjával indulhatott útnak és azóta sem került elő. A részletekért kattintson IDE.


A hévízi kifolyóban tilos fürödni, mégis megteszik, s ezzel a világhírű tavat károsítják

Idén már kora tavasszal is úsztak, fürödtek a csatornában

A hévízi kifolyót már a turizmussal, utazással foglalkozó magyar internetes oldalak is reklámozzák. Nyáron tömegek strandoltak a csatornában és partján, ami nemcsak tilos és veszélyes, de ezzel visszafordíthatatlan károkat is okoznak a védett területen. A részletekért kattintson IDE.


Így ellenőrizték a vadászokat Zalában

Forrás: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Ligetfalván, a vadászháznál 2021. november 20-án 7 óra 30 perctől a Zalavölgyi Vadásztársaság által tartott belföldi bérvadászat megkezdése előtt 16 vadászt ellenőriztek. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában