Még az idén kezdetét veszi az a két projekt

2021.12.08. 21:00

Két pályázati program indulhat a Borostyán-völgy Szolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével

Még az idén kezdetét veszi az a két projekt, amelyek megvalósításához közel húszmillió forint pályázati támogatást nyert a Borostyán-völgy Szolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével a Leader- alapból a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A tervezett beruházásokról Gyarmati Antal polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a Megújuló energiák alkalmazásának komplex bemutatására irányuló tematikus fejlesztés című felhívás alapján a város 9 millió 987 ezer forint vissza nem térítendő támogatásra jogosult, amit a Borostyán-tó környéki fejlesztésekre költenek. A projekt napelemes kandeláberek, világítótestek felállítását, okospad elhelyezését, teqball-asztalok és parkgondozó eszközök beszerzését foglalja magába. A Közösségfejlesztési együttműködést és hálózatosodást fejlesztő projektek támogatása című felhívás alapján közel tízmillió forintot nyertek a Göcsej-Zalamente Leader Egyesülettől, egyebek közt színpad, közösségi sátrak, ahhoz szükséges berendezések vásárlására, valamint rendezvényszervezésre. A Borostyán Óvoda és Minibölcsődében lezajlott fejlesztésről is szó esett: az intézményfenntartó társulás önerős, 1,8 millió forintos beruházása keretében kicserélték az óvodai gázkazánokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában