Frissen Zalából

2021.12.21. 07:00

Karácsonyi csomagot kaptak a ligetvárosiak Nagykanizsán

Újabb adományokat osztott a minap a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) a Ligetvárosban. A rászoruló családok ezúttal tartós élelmiszereket, a gyerekek édességeket kaptak.

Pásztor András

Tejfel József (balról) éppen Orsós Attilának adja át a karácsonyi csomagot

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Tejfel József, a DRVE vezetője elmondta: karácsony közeledtével a megszokottnál is nagyobb szükség van az adományokra, főleg Ligetvárosban, hiszen az itt élő családok döntő többsége rászoruló. 


– Szerencsére számos civil szervezettel állunk kapcsolatban, így a tőlük érkező adományokat ki tudjuk porciózni a családoknak – mondta Tejfel József, aki hozzátette: a segítő szervezetek mellett egyre több magánember is csatlakozik az adományozók táborához, illetve az egyesület saját forrásokat is felhasznál annak érdekében, hogy mindenkinek jusson csomag. – Ezúttal is tartós élelmiszerekkel töltöttük fel a csomagokat, illetve a közelgő karácsony arra is lehetőséget teremtett, hogy a gyerekeknek édességet adjunk, aminek ők természetesen nagyon örültek – mondta a DRVE vezetője. 


Mint megtudtuk: a szervezet a minap közel 150 csomagot osztott szét, de ha kétszer annyi lett volna, annak is lett volna gazdája. 


Az adományok átadásán részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is, aki elárulta: ő maga is adományozó már hosszú évek óta. 
– Fontos a szolidaritás és nemcsak az ünnepek időszakában, hanem az év valamennyi napján – fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában