Zalalövő

2021.12.25. 13:00

Kamerákat a temetőhöz?

A közterületi konténerek általános túlterhelése, illetve azok rendeltetésszerűtől eltérő használata jelentős többletköltséget ró a város önkormányzatára.

Gyuricza Ferenc

A jelenség a temetők környékén fokozottan jelentkezik, ezért mielőbb megoldást kell találni a problémára. Többek közt erről is szó esett a legutóbbi, e hét elején megtartott képviselő-testületi ülésen, ahol a lakóhely környezeti állapotáról szóló beszámoló is szerepelt a napirendi pontok között. Az előterjesztés ismertetésekor Gyarmati Antal polgármester kiemelte: amennyiben a temetői konténerbe kommunális hulladék, vagy más hulladék kerül, úgy a szolgáltató csak jelentős többletköltség felszámolása mellett hajlandó azt elszállítani. A polgármester mindezek okán megfontolandónak tartja közterületi térfigyelő kamerák elhelyezését a temetőkhöz, ezáltal kiszűrhető lenne, hogy kik használják a rendeltetésszerűtől eltérő módon az ottani hulladéktároló edényeket. Illetve az azonosított elkövetőkkel szemben fel is lehetne lépni. 

A beszámoló arra is kitért, hogy Zalalövőn rendszeresen megszervezik az éves lomtalanítást – általában ősszel –, annak érdekében, hogy csökkentsék azt a háztartásbeli környezeti terhelést, amely a megelőző időszakokban felhalmozódott lomok, testesebb, valamint más módon el nem szállítható hulladékok miatt előállt. A lomtalanítások költsége minden esetben az önkormányzatot terheli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában