Adományozás

2021.12.29. 11:30

Jótékonysági vadászat: 1,2 millió forinttal támogatták a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályát

Jótékonysági vadászatot tartottak, és a befizetett részvételi díjak formájában 1,2 millió forinttal járultak hozzá a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályának orvosiműszer-beszerzéséhez a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság tagjai.

Benedek Bálint

A terítéknél Sólyom Krisztián és Németh Bence

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Kele Lajos, a társaság tagja és Eszteregnye polgármestere elmondta: az országban a rigyáci volt az egyetlen olyan helyszín, ahol a jótékonysági akció keretében nagyvadvadászatra is lehetőségük volt a résztvevőknek. Vagyis akár szarvast, őzet vagy vaddisznót, netán dúvadat (rókát vagy borzot) is terítékre vihettek a vadászok. 

 

- Magyarországon a jótékonysági vadászat már hagyomány, melyhez szívesen csatlakoztunk - fogalmazott. - Az eseményre 11 vadász, illetve egy anonim támogató jelentkezett, akik az 1,2 millió forintos bevételt ajánlották fel most a megyei kórház gyermekosztályának javára. 

 

Balassa Kornél, Rigyác polgármestere is üdvözölte a kezdeményezést. Elmondta: a rendezvény célja a vadászok társadalmi megítélésének javítása. A sokakban élő negatív megítélés mögött általában sztereotípiák, illetve téves ideológiák húzódnak, a jótékonysági vadászatok pedig segíthetnek ezek megtörésében, hiszen kirajzolódik és megmutatkozik bennük a vadásztársadalom igazi arca. 

 

A terítékre most mindössze két őzsuta jutott, ám az élmény, illetve az adományozás sokkal többet jelentett a vadászoknak. A résztvevők már most eldöntötték, hogy jövőre is csatlakoznak az országos rendezvényhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában