Karácsonyi csomagok

2021.12.17. 14:00

Idén is főként tartós élelmiszert adtak a rászorulóknak Lentiben

A Katolikus Karitász helyi csoportja az idén is segíti a rászorulókat, az elmúlt napokban osztották szét a felajánlásokból összeállított 120 darab karácsonyi csomagot.

Korosa Titanilla

Idén 120 csomagot állított össze a Katolikus Karitász lenti csoportja a rászorulóknak

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

- Mint már 30 éve minden évben, úgy idén is főként tartós élelmiszert osztunk a rászorulóknak - tájékoztatott Gaál Dénesné, a szervezet vezetője. - Az elmúlt hetekben a templomban lehetett leadni az adományokat, nagyon tartalmasan összeállított csomagokat kaptunk, illetve jócskán érkezett pénzadomány is, melyből élelmiszert vásároltunk. Emellett 50 darab már összeállított adománycsomagot kaptunk a szombathelyi egyházmegyei karitásztól, így összesen 120 csomagot osztottunk ki. Felméréseink szerint ennyire legalább szükség van karácsony előtt. Elsősorban a többgyerekes családokra koncentrálunk, illetve az idős egyedülállókra és a munkanélküliekre. Szervezetünk nem csak Lenti területén próbál segíteni, megkerestek már Szécsiszigetről, Lovásziból és Rédicsről is. Idén is támogattunk egy Lenti környéki faluban élő családot, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt - magyarázta. 

 

A karácsonyi csomagokba került a tartós élelmiszer mellé szaloncukor és védőmaszk is, hiszen egyelőre ezeket viselni kell a zárt helyeken, valamint attól függően, hogy mely családnak állították össze, kiegészítették édességgel, befőttel, lekvárral, konzervekkel. 

 

Gaál Dénesné külön köszönetet mondott Ipacs Bence plébánosnak, aki nagyvonalú adománnyal járult hozzá a csomagok összeállításához.

 

A lenti szervezet vezetője azt is elmondta, hogy 29 fővel dolgozik csoportjuk, fiatalok is segítenek már a rászorulóknak, és nemcsak az ünnepek előtt, hanem egész évben a bajba jutottak rendelkezésére állnak. Támogatják a koronavírus- járvány miatt segítségre szorulókat is. Közülük többen csak átmenetileg estek ki a munka világából, de olyanok is kértek segítséget, akik elveszítették a munkahelyüket, vagy akiknek valamely családtagjuk beteg lett. 

 

- A tartós élelmiszer mellett a gyerekeknek játékokat is igyekszünk beszerezni az adományokból, illetve a gyógyszervásárláshoz támogatást nyújtunk rászorulóknak, de adunk meleg takarókat, ruhát, ágyneműt, és segítünk bútorok, háztartási gépek beszerzésében is - mondta végezetül Gaál Dénesné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában