Frissen Zalából

2021.12.10. 17:01

Helyi termék karácsonyi vásár Zalaegerszegen

Helyi termék karácsonyi vásárt tartanak két napot át a zalaegerszegi helyi termelői piac épülete előtt. A pénteki megnyitóra több, mint félszáz kereskedő pakolta ki portékáit, akik szombaton 16 óráig várják a látogatókat. A vásár ideje alatt népi játszóházba invitálják a gyerekeket, valamint a piacra érkezők sorszámozott tombolaszelvényt kapnak, amivel kézműves termék ajándékcsomagot nyerhetnek a szerencsések. A termelői piac épülete igaz csak márciustól lesz nyitva a nagyközönség előtt, ám a rendezvény már most az ünnepre hangolódást segíti.

Mozsár Eszter

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az első helyi termelői karácsonyi vásárt a Göcseji Kézműves Egyesület szervezte. A vásár a Zala Megyei Önkormányzatnak a zalai innovatív foglalkoztatási paktuma keretében valósult meg, tájékoztatott a megnyitón Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. Ez a hétvégi program egy húsz alkalmas rendezvénysorozat része. 

 

– 2016-ban indítottuk azt a pályázatot, ami elsősorban a munkanélküliek álláshoz jutását segítette elő, s ez tartalmazott egy olyan elemet, ami a helyi termelők piacra jutását támogatja. A megyei önkormányzat készített egy online katasztert, ahol 300 zalai helyi termelő, szolgáltató és kézműves található, s a Zalai Online Termelői Piac weboldalon kapcsolatba lehet velük lépni. 

 

Tolvaj Márta, a zalaegerszegi önkormányzat főtanácsadója először Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester jókívánságait tolmácsolta a jelenlevőknek. Mint mondta, ez a kétnapos vásár ízelítőt ad a márciusban nyíló Göcseji Tudásközpont – Helyi termelői piac szolgáltatásaiból. Ennek jegyében a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikumának tanulói kulturális műsorral idézték fel a régi vásárok hangulatát, pénteken délután pedig a Tourinform Iroda szervezésében tartottak félórás történelmi sétát a helyszínen, majd a Szélrózsa Tánckör néptánc műsorral szórakoztatta a látogatókat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában