Frissen Zalából

2021.12.16. 10:14

Elhunyt Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke

Szívinfarktus következtében a Kanizsai Dorottya Kórházban csütörtökön, 64 éves korában elhunyt Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke, mesteredző. A klub alelnöke, Kurucz Attila megerősítette a hírt.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az alelnök elmondta: Sári Nándor egy hete lábon kihordott egy szívinfarktust, majd további megfigyelésre a kórházba került. Ott meg nem erősített információk szerint a koronavírust is elkapta, tüdőgyulladása lett. Hatalmas veszteség érte a klubot, a várost és persze az országot. 

 

Versenyzőként utánpótlásbajnoki címekig jutott az 1970-től 1981-ig kajakozó Sári Nándor, edzőként viszont szakmája legjobbjainak egyike lett. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hosszasan részletezi sikereit, kiemelve: Vereckei Ákos a mesteredző felkészítésével szerzett több Európa-bajnoki címet az akkor még olimpiai számnak minősülő K1 500 méteren, illetve világbajnoki győzelmeket. A sydney-i olimpia kajak négyesének sikere is Sári nevéhez fűződik, ő készítette fel a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor kvartettet, akárcsak négy évvel később, amikor megvédték címüket - ilyen addig nem fordult elő a sportág történetében. 

 

Aztán 2013-ban a nagykanizsai Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klubhoz került. Lelkesedésével komoly fejlesztéseket hajtott végre a Csónakázó-tó partján, ahol valódi sportkomplexumot épített fel. Közben a gyerekek képzésére is odafigyelt, edzésmódszereit sokan dicsérték, melynek meglett az eredménye. Legutóbb, az idén nyáron megrendezett síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokságon három versenyző öt bajnoki címet szerzett. Kurucz Levente három, Decsi Dorina és Kiskó Réka pedig egyegy első hellyel ajándékozta meg a klubot.

 

 Sári Nándor két hónapja lapunkban jelentette be, hogy a 39 éves Douchev-Janics Natasa szerb-horvát származású magyar kajakozó, háromszoros olimpiai bajnok a kanizsai klubban folytatná a pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában