Frissen Zalából

2021.12.30. 07:00

Elhunyt dr. Nagy Klára; újszülött a buszmegállóban; Európában egyedülálló medence – A zaol.hu októberi összesítője

2021 októberében is számos esemény érdekelte olvasóinkat. Listánkból ezúttal is kihagytuk a közlekedési baleseteket, valamint a tragikus rendőrségi híreket.

zaol.hu

Forrás: Zala Megyei Szent Rafael Kórház közösségi oldal

Így éltünk, laktunk, boldogultunk, nőttünk fel a nyolcvanas években a zalai falvak kockaházaiban

Hahót: Deák Ferenc út 93. Ha létezik a sátortetős kockaházaknak archetípusa akkor a képen látható két családi ház éppen az. A kerítéstől kezdve a házak formáján át a díszítettségükig bezárólag megfigyelhetjük a típusos „Kádár-kockát”. A színezés mellett a házon végig futó, az ablakokat összekötő, bevésett és feketére festett vízszintes csíkok és az általuk közrefogott „Vasarely-minta” a legfigyelemreméltóbb.Forrás: Zala Megyei Levéltár

Kockaházak, alpesi tetők, tévéantenna a kertben, Trabant az udvarban, „sziladekor” az erkélyen, fémkeretes üvegterasz a bejárat előtt, gumiabroncsok a játszótéren. Sár és gaztenger a falutábláknál. A zalai községeknek a kilencvenes évek előtti majd negyven évét meghatározó képek idéződnek a fenti felsorolásban. A részletekért kattintson IDE.

 

Tapssal búcsúztatták el az iharosberényi háziorvost

A páciensek nagy tömege búcsúztatta el dr. Erőss Sándort és munkatársaitForrás: Zalai Hírlap

Az Iharosberényben és a társ­községekben élő páciensek azért mentek a rendelőhöz, hogy tapssal köszönjék meg a több mint 45 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonult szeretett háziorvosuk, dr. Erőss Sándor és kollégái, Csikai Anna orvosírnok (egyben feleség), valamint a nyugdíjból segítőtársként visszatért Beke Lászlóné Piroska asszisztens munkáját. A részletekért kattintson IDE.

 

Feladta magát a fonyódi buszmegállóban talált újszülött anyja, egy 37 éves zalaegerszegi nő

Egy fonyódi buszmegállóban mindössze egy takaróba és egy törülközőbe csavarva, teljesen elhagyatottan talált rá egy csecsemőre egy kutyát sétáltató pár 2021. október 10-én késő délután. A részletekért kattintson IDE.

 

Pénzt kért a kórházban végzett vizsgálatokért, büntetőeljárás indult egy Zala megyei orvos ellen

Az eljárás adatai szerint az orvos a magánpraxisába tartozó pácienseket telefonon történt egyeztetést követően, a helyi állami kórház ultrahangos vizsgáló helyiségébe rendelte be, a kórházban végzett vizsgálatokért pénzt kért és fogadott el. A részletekért kattintson IDE.

 

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása: mutatjuk a keszthelyi rendőrök drogfogásait

Forrás: police.hu

Több helyszínen is lecsaptak a keszthelyi rendőrök. A részletekért kattintson IDE.

 

Figyelő szemét a közlekedőkre veti a zalaegerszegi traffipax (videó)

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A közúti közlekedés ellenőrzéséről tájékoztató tábla jelent meg a megyeszékhelyen, a belső elkerülő út mentén. A közelében pedig oszlopon álló testes, ablakkal ellátott dobozból időről időre kamera figyeli az utat, no meg az azon haladók sebességét. A részletekért kattintson IDE.

 

Követendő példaképek – Tizenötödik alkalommal adták át a Zalai Prima díjakat

Csoportkép a Zalai Prima díjak átadása után, első sor: Molnár Bernadett Bianka, Pávlicz Erika (Bojtár Népzenei Egyesület), Laukó Emőke (Zsigmondy- technikum), Darabos Géza. Mögöttük: Balogh Ádám, Balogh László, Cseresnyés Péter és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestereForrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményen a megye prominens személyiségeit az elnökség tagja, Doucha Ferenc köszöntötte, aki szimbolikusan is átadta a stafétát ifjú kollégájának, Balogh Ádámnak. Az este folyamán a tudomány, a kultúra, a művészet, a sport és a sajtó kategóriákban Prima díjra jelölt 10 jeles zalai személy és szervezet munkáját kisfilmek segítségével ismerhette meg a közönség. A részletekért kattintson IDE.

 

Európában egyedülálló medence épül Zalakaroson

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Négy emelet magasan, szilárd és erős acél lábakon áll majd az 26 méter hosszú és 6 méter széles 40 tonnás medencetest, ami a zalakarosi Men-Dan Hotel fejlesztéseként valósul meg. A részletekért kattintson IDE.

 

Droggal fizetett a szexért egy német férfi a zalakomári nőnek

Óránként húszezer forintos tarifáért kínálta magát Laura néven az interneten az a zalakomári nő, akinek a szolgáltatásait egy 49 éves német férfi is igénybe vette, ő azonban alkalmanként kannabisszal fizetett a légyottért. A részletekért kattintson IDE.

 

Elhunyt Dr. Nagy Klára, a Szent Rafael Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa

A szomorú hírt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház írta közösségi oldalán. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában