A Mikulás is járt a településen

2021.12.24. 21:00

Élelmiszercsomaggal támogatta a helyi családokat Zalaháshágy önkormányzata

A karácsonyi ünnepek előtt élelmiszercsomaggal támogatta a helybéli családokat a község önkormányzata. Horváth Gyula polgármester elmondása szerint közel 800 ezer forint értékben vásároltak étolajat, lisztet és egyéb tartós élelmiszert.

Gyuricza Ferenc

A polgármester hozzátette: a csomagokat egységesen állították össze, illetve figyeltek arra is, hogy azok értéke ötezer forint legyen. A jogosultságot pedig oly’ módon állapították meg, hogy lehetőség szerint a lehető legtöbb helybéli lakos részesülhessen az önkormányzat ajándékából. 

– A gyerekek örömére a Mikulás is járt a településen – folytatta Horváth Gyula. – Illetve az adventi ünnepkör eseményeiről sem feledkeztünk meg, a közösségerősítés érdekében a templomnál gyertyagyújtó összejöveteleket tartottunk, ahol többek közt forralt borral, süteményekkel is vártuk az érdeklődőket. 

A polgármester azt is elmondta: az önkormányzat ez évben is csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj programhoz, ráadásul tízezer forintra fel is emelték a havi támogatási összeget. A helyi lakosok közül mindennek ellenére csupán egy személy nyújtotta be pályázatát, s miután megfelelt a kiírásban szereplő feltételeknek, így tíz hónapon keresztül folyósítják számára a megítélt támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában