Frissen Zalából

2021.12.18. 20:00

Döbrögi-effektusban szenved az ÉVE? Indoklás nélkül utasították el a lelkész bérlakás kérelmét

Aki nem hajbókol az Éljen VárosuNK! Egyesületnek, az nem számíthat méltányosságra - vonta le a tapasztalatait Hella Ferenc, a református egyházmegye esperese egy a legutóbbi közgyűlésen elbírált kérelmük kapcsán.

Pásztor András

Az ÉVE frakció egységesen szavazott a kérelem elutasításáról

Mint azt Hella Ferenc elmondta: az elmúlt időszakban jócskán megnövekedett a Nagykanizsai Református Egyházközség feladata, hiszen a koronavírus járvány miatt egyre többek számára szükséges a lelki gyámolítás, megerősítés.

Hella Ferenc református esperes

- Emellett egy új óvodát is működtetünk, illetve az Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálata a nevelőszülői hálózat működtetését is átvette több megyében, így Zalában is. Éppen a fentiek miatt vált szükségessé egy új lelkész szolgálatba állítása, aki a jövő év elején érkezik Kanizsára. Az ő számára szerettünk volna bérlakást igényelni, ám kérésünket - mindenfajta indok nélkül - elutasította az ÉVE-frakció.

 

Az esperes hangsúlyozta: egy olyan lakást igényeltek volna az önkormányzattól, amit saját forrásaik felhasználásával újítottak volna fel, tettek volna lakhatóvá, így nem rászorulók elől vették volna el a lakhatás lehetőségét.

 

- Az ötlettel felkerestem Balogh László polgármestert, sőt egyeztettem Zakó Lászlóval, a bérlakásokat üzemeltető Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójával is, aki nem zárkózott el - mesélte Hella Ferenc, majd hozzátette: a bérlakás igényléshez minden szükséges dokumentumot benyújtottak, majd ezt követően a szakbizottság is támogatta kérelmüket.

 

A közgyűlésen az ÉVE-frakció mégsem támogatta a bérlakás kiutalását, ráadásul ezt meg sem indokolták. Információink szerint dr. Fodor Csabának és társainak az szúrta a szemét, hogy az esperes a kérelem beadása előtt nem járult eléjük, nem egyeztetett velük. Jóllehet ez nem is szerepelt a feltételek között egy bérlakás kiutalásakor.

 

- Felháborít és őszintén szólva bánt is ez a fajta hozzáállás az ÉVE-frakció részéről, hiszen képviselőik úgy viselkednek, mintha Döbrögi uraságként irányítanák ezt a várost - fogalmazott Hella Ferenc, aki szerint egy leromlott állapotú bérlakást újítottak volna fel, így az önkormányzatnak egy fillérjébe sem került volna az ingatlan rekonstrukciója. - Ezek után adódik a kérdés, vajon tényleg a város érdekeit tartja szem előtt az ÉVE-frakció, mint ahogy azt oly gyakran hangsúlyozzák?

 

Hella Ferenc jelezte: hamarosan ismét benyújtják bérlakásigénylési kérelmüket, s reméli addigra akad pár képviselő az ÉVE-frakcióból, aki magába néz és átgondolja, hogy mi a helyes döntés egy ilyen esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában