Frissen Zalából

2021.12.08. 11:30

Defibrillátort adományozott a Zalakarosi Fürdőnek a Karos Sprint Úszóklub

Az átadást hétfőn este bonyolították le a fürdő fedett gyermekélményfürdő részében.

Horváth-Balogh Attila

Podlovics Péter és Végh Andor az új eszközzel

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Végh Andor, az adományozó Karos Sprint Úszóklub elnöke elöljáróban elmondta: sajnos a koronavírus-járvány gazdasági szempontból is sokaknak nehézséget okozott, s nem kivételek ez alól az önkormányzatok sem. A csökkenő bevételek miatt kevesebb pénz jutott a civil és sportszervezetek, így a Karos Sprint Úszóklub támogatására is.

Ezért kénytelen volt az úszóklub más forrásokat is felkutatni, s így vetődött fel az ötlet, hogy felveszik a kapcsolatot Podlovics Péterrel, a Zalakarosi Fürdő nem sokkal korábban kinevezett vezérigazgatójával.

Nála nyitott fülekre találtak, ennek eredményeként novemberben már pecsét is kerülhetett az együttműködési megállapodásukra. A szerződés szerint a Zalakarosi Fürdő finanszírozza az úszóklub költségeit.

A klub kormányzati támogatásból nemrég fejleszthette eszköztárát, s egyebek közt beszerezhetett egy félautomata újraélesztő készüléket. Hogy a fürdő nyújtotta segítség ne legyen viszonzatlan, a defibrillátort a rekreációs komplexum használatába adták. Podlovics Péter hangsúlyozta: magától értetődő, hogy segítik a zalakarosi fiatalok sportra, egészségre nevelését, ezért nem várnak ellenszolgáltatást – de ha már így alakult, akkor köszönetét fejezi ki a félmilliós berendezésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában