Frissen Zalából

2021.12.04. 17:00

Cseresnyés Péter: az Orbán-kormány a munkaalapú társadalomban hisz

Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra – mondta Cseresnyés Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki szerint drasztikus különbségek láthatók a korábbi baloldali kormányok és a mostani nemzeti kormány intézkedései között.

Pásztor András

Cseresnyés Péter hangsúlyozta, az Orbán-kormány a munkaalapú társadalomban hisz, éppen ezért eddig és ezután is a munkahelyek megtartása, bővítése, a családok támogatása és az időskorúak megbecsülése jelenti a zsinórmértéket a Fidesz számára.

-Az idősek a napokban kapták meg a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, ami mellé jövő februárban a 13. havi nyugdíj is érkezik – jelezte a képviselő, aki emlékeztetett: a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat a tervezettnél korábban tudja visszaadni az Orbán- kormány, hiszen az ország gazdasági teljesítménye erre lehetőséget biztosít.

Cseresnyés Péter az aktív korúakat érintő támogatásokat is felsorolta a 200 ezer forintra emelkedő minimálbértől a családi adó-visszatérítésig, ami közel kétmillió embert érint, s mintegy 600 milliárd forintot hagy a családoknál.

- Mi nem akarunk újabb és újabb terheket tenni a családokra, ahogy tette azt a baloldal a 2009-es gazdasági válságkezelésekor – mutatott rá Cseresnyés Péter, aki a fiatalokra vonatkozó célzott támogatásokról szólva elmondta: a 25 év alattiak személyijövedelemadó- mentességét is az ország gazdasági növekedése teszi lehetővé. Az Orbán-kormány számít az új generációra, és nem azt üzeni, mint Gyurcsány Ferenc, aki miniszterelnökként azt mondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában