Kiemelkedők

2021.12.17. 07:00

Civilek és támogatók munkáját ismerték el Nagykanizsán

Kiemelkedő teljesítményt nyújtó civileket, közösségeket, illetve az őket támogató cégeket díjazott 15. alkalommal a helyi civil kerekasztal egyesület szerdán a Halis- könyvtárban.

Benedek Bálint

Díjazók és díjazottak: Lengyák István, Lendvai Kristóf, Stimecz Fridolin Lajos, Málnási Gizella, Karosi Lászlóné, Szabadicsné Rádi Éva, Szabadics Zoltán és Budavölgyi Kálmán

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Lengyák István, a házigazda- egyesület soros elnöke köszöntötte a meghívottakat. Kiemelte: a civilek leginkább akkor mutatják meg a közjó iránti elkötelezettségüket, amikor a társadalom gépezetét valami megakasztja. Majd Budavölgyi Kálmán, a kerekasztal ügyvezető elnöke értékelte az évet, melyre a járvány rányomta a bélyegét. Kiemelte: az elismerésekkel idén olyan személyeket és szervezeteket állítanak példaként a társadalom elé, akik és amelyek nem csak saját tagságuknak szolgáltatnak, de aktívan gyakorolják a társadalmi felelősségvállalást a szakterületükön. 

 

- Emberi együttélés piramisának csúcsán azok az emberek állnak, akik önzetlenül segítik közösségüket, akik feladatot vállalnak és áldozatot hoznak, hogy gazdagítsák környezetüket - mondta köszöntőjében Balogh László polgármester. - Fontos feladatunk, hogy kifejezzük köszönetünket az önkénteseknek, közösségeknek és mecénásoknak, akik e szellemben tesznek a társadalomért. 

 

Az ünnepi műsorban a korábban kitüntetett Kanizsai Fiatalok Közössége szórakoztatta az egybegyűlteket. A kitüntetettek. Civilek szponzora: Nilfisk Production Kft. Mecénása: Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán. Önkéntese: Málnási Gizella. Fiatalja: Lendvai Kristóf. Személyisége: Stimeczné Lukács Kitty és Stimecz Fridolin Lajos. Közössége: Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete.

 

 A díjazottak nevében Karosi Lászlóné, a rákbetegek egyesületének elnöke kiemelte: a kanizsai civilek elismerése igazán értékes, hiszen megerősíti, hogy jó úton járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában