Több autó, több parkoló

2021.12.15. 07:00

A zalaegerszegi Baross utcai tíz hely építése 23 millió forintba került

Tíz férőhelyes parkolót alakítottak ki a Baross Gábor utca többemeletes lakóépületei között. A városvezetők a keddi átadón tájékoztattak a beruházásról.

Mozsár Eszter

Farkas Lóránt projektvezető, Maza Renáta útépítési szakreferens, Balaicz Zoltán és Gecse Péter az új parkoló előtt

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Elhangzott: az önkormányzat a Kovács Károly városépítő program keretében valósította meg a bruttó 23 millió forint értékű beruházást, melynek eredményeként gyephézagos térkő burkolatú várakozóhelyek létesültek. A kivitelezést a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorcium végezte. 

 

Az elmúlt években érezhetően nőtt Zalaegerszegen a gépjárművek száma, és ennek kapcsán az önkormányzatnak nemcsak az áthaladó forgalom ad feladatot, hanem a parkolók iránti növekvő igény is. Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta: az arányos városfejlesztés jegyében épült a most átadott rész, hiszen a városépítés során figyelembe veszik a lakosság kéréseit. 

 

Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője emlékeztetett, hogy 2019-ben, a Kinizsi utca második ütemének felújításakor létesítettek 22 férőhelyes gépkocsibeállót, most pedig újabb 10 férőhelyes parkolót alakítottak ki. Idén elkezdődött a Kinizsi utca felújításának harmadik üteme, amit a tervek szerint 2022 májusában befejeznek, ott a parkolók új aszfaltréteget kapnak. Ezenkívül a 3B Hungária és a felnőttorvosi rendelő közötti parkolófelületet javítják.

 

Önkormányzati beruházásban egyébként idén további várakozóhelyek készülnek a Vizslaparki utcában, az Ola utcai tömbbelsőben, a Pais és Madách utca környezetében, valamint a Köztársaság út 85. szám alatti társasház nyugati oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában