Szerényebb ünnepek

2021.12.30. 06:50

A legtöbb zalai szálloda nem éri el a járvány előtti vendégjárást

A 2019-es utolsó „békeévhez” képest szerényebb lesz idén szilveszterkor a hazai szállodák kihasználtsága, ám a tavalyi teljes zárlathoz képest mindez persze mégis előrelépést jelent.

Arany Horváth Zsuzsa, Benedek Bálint, Korosa Titanilla

A gősfai Takács család – Mátyás Márta, Takács Zoltán, valamint Takács Bíborka és Boglárka szerdán – „előszilveszterezett” a zalaegerszegi termálfürdőben

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A zalai foglalások alapján most 70-75 százalékos kapacitáslekötés prognosztizálható. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, az alsópáhoki Kolping vezetője arról is tájékoztatott, hogy a karácsony sem hozott telt házat. A hagyományosan kedvelt két ünnep közti időszak magas telítettsége is elmaradt az idén, s ez igaz a balatoni szálláshelyekre is. A biztonság ellenére érzékelhető az óvatosság. Sajnálja, hogy a zalaiak kevéssé használják ki a közelükben lévő magas minőségű lehetőségeket, reméli, ez változik, ha az élet visszatér a rendes kerékvágásba. 

 

A zalaegerszegi szálláshelyekre az elmúlt években bizton számíthattak, akik az év utolsó éjszakáját lakóhelyüktől távolabb és társaságban szerették volna tölteni, a hotelek zenés-műsoros vacsoraestekkel álltak rendelkezésre. Ezt is átrendezte az egészségügyi veszélyhelyzet, idén csendes marad a megyeszékhelyi hotelek többsége, bár szállóvendégek mindenütt vannak. Erről számolt be Varga Csaba, az Arany Bárány Hotel vezetője és Pálfi László, a Göcsej Palatinus Panzió és Étterem tulajdonosa is. A szállást igénybe vevők inkább szűkebb körű, baráti szilveszterezésen vesznek részt.

 

A zalaegerszegi Termálfürdő azonban teljes kínálatával üzemel december 31-én - tájékoztatott Tóth István fürdővezető. A látogatók 19 órától hajnali kettőig vehetik igénybe a szilveszteri fürdőzést, amihez fényterápia, pezsgő és harapnivaló is jár. Az előzetes bejelentkezés alapján 100-150 főre számítanak a fürdő munkatársai, akik óránként elvégzik a szükséges tisztítási-fertőtlenítési feladataikat. Egy 22 fokos kültéri medence is üzemel a bátrabbaknak és a szaunázóknak. A fürdőbe üveget bevinni tilos, ahogy ittasan érkezni sem ajánlatos. 

 

Lentiben az év végén többen is kihasználják a szállodák kedvező csomagajánlatait, s a hotelek szilveszteri szórakoztató programmal is készülnek. A Thermal Hotel Balance szállodában a két ünnep között és szilveszterkor is jelentős az érdeklődés. 

Csiszár Tibor és felesége Hajdúszoboszlóról érkezett Lentibe, hogy itt köszöntsék az új évet. Balról Szomi Vivien recepciós

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Érdeklődésünkre Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy sok belföldi vendég voksol karácsony és újév között 2-3 éjszakás wellness pihenésre, így ezen időszakban közel telt házzal üzemel a szálloda, de magas a foglaltság a szilveszteri hosszú hétvégére is. Az év végi szórakozás december 30-án veszi kezdetét, amikor is sztárfellépők - Gáspár Laci, Kállay-Saunders András - élő koncertjeit élvezhetik a vendégek. A szilveszter pedig hamisíthatatlan zalai lakodalmas tematika köré épül, gálavacsorával és tradicionális fogásokkal, táncoktatással és természetesen élő zenével. Az évbúcsúztatáson és az élő koncerteken - előzetes foglalás mellett - külsős vendégek is részt tudnak venni. 

 

A helyi termálfürdő pedig a teljes ünnepi időszak alatt biztosítja a tökéletes kikapcsolódást a vendégeknek. Leginkább a két ünnep közötti időszakban döntenek úgy sokan, hogy akár egy egynapos feltöltődés keretében választják a termálfürdőt, ahol különleges szaunaszeánszok, egész napos családi animációs foglalkozások, illetve a fedett fürdő egyes, már megújult medencéi várják a fürdőzni vágyókat.

 

Nagykanizsán a Medgyaszay Étterem tulajdonosa, Berta Nikoletta elárulta: a szilveszteri összejövetelükre nagyon kevés belépőt értékesítettek, pedig még október végén sokan érdeklődtek náluk a program iránt. Akkor úgy tűnt, az emberek arra készülnek, hogy barátokkal búcsúztassák az óévet, mostanra viszont fordult a kocka. Az Egylet Pince nevű vendéglátóhelyre 50 fős baráti társaság szervezett szilveszteri bulit. Az üzemeltető, Dene Tibor elárulta: két hónappal ezelőtt kezdte árulni a jegyeket, eddig senki nem jelezte a távolmaradását. Az este során egy lemezlovas szolgáltatja a zenét, s a hely adottságait figyelembe véve lehetőség lesz szellősebben táncolni. - Az emberek zöme alig várta már, hogy kiszakadjon a négy fal közül, és felhőtlenül szórakozzon - folytatta Dene Tibor. - Az oltottak talán kevésbé tartanak a betegségtől, főleg a harmadik oltással rendelkezők érezhetik biztonságban magukat. 

 

A kanizsai Zero Zenekar tavaly a járvány miatt egyáltalán nem léphetett fel, ám az idén újra zenélhetnek. - Az ősszel minden esemény elmaradt a báli szezonnal együtt, most a szilveszteri muzsika egyfajta ajándék lesz - fogalmazott Simon Barnabás, az együttes vezetője. - Zalaegerszegen, egy hotelben zenélhetünk most a vendégeknek, akik védettségi kártya megléte mellett szórakozhatnak, s ugyanilyen szabály vonatkozik a szórakozóhelyek vendégkörére is. A zenekarok helyzete azonban még nem rózsás, nagyon sok helyen lemondták a bulikat, ugyanis az emberek még mindig tartanak a járványtól. 

A Zero Zenekar (Kovács Nóra, Simon Barnabás, Kozma Botond, Balázs Péter, Trojkó Dávid) szilveszterkor is fellép

Forrás: ZH

A zalakarosi Men-Dan Hotel igazgatója, Czimondor Nándor maximálisan elégedett a szilveszteri foglalásokkal, hiszen napokkal ezelőtt megtelt a szálloda. Elmondta: az öt hónapos leállás persze érezhető az évükön, azt a kiesést nem lehet pótolni, de amikor nyitva lehettek, nagyon sokan foglaltak náluk szobát. Hozzátette: tudomása szerint sok vidéki szálloda van ilyen helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában