Frissen Zalából

2021.12.10. 07:00

A jövő kompetenciaközpontja épül a zalaegerszegi északi ipari parkban

A Science Park fontos része az északi ipari parkban és a tesztpályán formálódó gazdasági ökoszisztémának, amely magába foglalja a termelést, a kutatás-fejlesztést, az innovációt és az egyetemi hátteret, lehetővé téve, hogy a gazdasági szereplők és a kutatóintézetek szoros együttműködésben tevékenykedjenek.

Varga Lívia

Az épülő Science Park madártávlatból

Forrás: Városmarketing iroda

A Science Park vagy más néven ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park a várakozások szerint átütő eredményeket érhet el Zala hagyományosan elmaradott kutatás-fejlesztési és innovációs teljesítménye javításában. A létesítményben 8 milliárd forintos fejlesztés zajlik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pannon Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem közös beruházásaként. E három intézmény foglalja majd el a parkot, amely egyetemi kutatólaboratóriumokkal, hallgatói szállásokkal, professzori vendégszobákkal és előadóhelyiségekkel szolgálja ki részben a tesztpályát, részben a körülötte épülő létesítményeket. Ez összességében 450 új munkahelyet jelent. A kivitelezők már majdnem minden épülettel végeztek. Van azonban még 40 hektárnyi szabad terület a kutatás-fejlesztési projektek és a nagy hozzáadott értékű beruházások számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában