Frissen Zalából

2021.12.20. 07:00

A daganatos hagyárosböröndi kisfiú támogatására szerveztek akciót Salomváron

Jótékonysági süteményvásárral kötötték össze az utolsó adventi gyertyagyújtó ünnepséget a településen, civil kezdeményezésre a rosszindulatú izomdaganat betegséggel küzdő hagyárosböröndi Takács Bálint gyógykezelésének támogatására szervezték meg az akciót.

Gyuricza Ferenc

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Horváthné Havranek Tímea gyújtotta meg Fotó: Gyuricza Ferenc

A vasárnapi program kapcsán Kungli József, a település polgármestere lapunknak elmondta: a süteményvásár szervezője az önkormányzat, koordinálói pedig munkatársai, Németh Kinga és Horváthné Havranek Tímea voltak. 

- A süteményeket a településen élők készítették, nagyon sokan kivették a részüket a munkából - folytatta a polgármester. - A forralt bort és a teát ugyanúgy civilek ajánlották fel, valóban összefogott a falu a nemes célért. A kultúrháznál megtartott süteményvásárt műsorral egészítették ki, a Süle Ferenc Emlékkórus a téli ünnepkörnek megfelelő világi és egyházi dalokat mutatott be, majd - mielőtt a Szent Jánosplébániatemplom melletti téren elhelyezett adventi koszorún meggyújtották a negyedik gyertyát - Mikolás Attila plébános szólította fel közös imádságra az egybegyűlteket. 

- Mindössze pár nappal vagyunk karácsony előtt - fordult az atya a jelenlévők mintegy százfős tömegéhez, majd felolvasta Szent Lukács evangéliumának vonatkozó részletét. - Az adventi időszak negyedik vasárnapjának szentmiséje a Jézust hordozó boldogságos asszonyt, a Szűzanyát állítja elénk. Ő a hívők példaképe. Jézussal együtt él, és csendesen segít másokon. Társa a szolgáló szeretet hőse, a hűséges hívő, József. Kettőjük életpéldájának követésére adjon erőt mindnyájunknak a mindenható Isten. Mikolás Attila utalt arra is, hogy karácsonykor még jobban vágyunk a szeretetre, éhezünk az igazságra, szomjazzuk a szabadságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában