A fákra is vigyáztak

2021.12.17. 06:50

A biztonságos átkelésért - Közlekedési csomópontot építettek ki az Alsóerdőn (videó)

Az Alsóerdei Sport- és Élménypark biztonságos megközelíthetősége érdekében az önkormányzat konzorciumi partnerével, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.- vel közlekedési csomópontot épített ki. A Településfejlesztési Operatív Program által támogatott beruházás nettó 185 millió forintból valósult meg.

Mozsár Eszter

A csomópont zebráján Gecse Péter, Maza Renáta, a polgármesteri hivatal útépítési szakreferense, Csiszár Albert műszaki vezető (Modern-Ép Kft.) és Büki Zoltán osztályvezető (Magyar Közút)

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Széchenyi 2020 program keretében 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készül az Alsóerdő komplex turisztikai fejlesztése.

 

Az alsóerdei beruházás része a közlekedési csomópont építése. Összesen 325 méter hosszon újult meg a közút, ebből 50 méteren forgalomosztályozós, balra kanyarodó sávot alakítottak ki. A 10 méter széles út mellett másfél méteres vízelvezető árkot építettek, és közben megóvták a fákat is - tájékoztatott a helyszínen Gecse Péter alpolgármester.

 

A gyalogos- és kerékpárosátvezetést az élménypark és az Azáleás utca között jelzőlámpás csomóponttal oldották meg. Az Azáleás utcát 84 méteren leaszfaltozták, északi részén pedig új járda épült. 

 

A TOP-os fejlesztésen túl a tábor északi részén 15 férőhelyes parkoló létesült. Emellett megújult a kerékpárút a kertvárosi fahídtól a tábor bejáratáig, valamint korszerűsítették a közvilágítást. A tábort várhatóan tavasszal vehetik birtokba az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában