Frissen Zalából

2021.11.27. 13:00

Térkövezik a járdát Magyarszerdahelyen

Több, mint háromszáz méter hosszan újul meg a Fő úti járda egy darabja a településen.

Kiss Zoltán éppen a térkövezést végzi

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Marczin György polgármester érdeklődésünkre elmondta: a fejlesztés a Fő út 11.-től a 43.- as házszámig terjedő szakaszt érinti.

Kiss Zoltán éppen a térkövezést végzi
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Közel 20 millió forintot sikerült nyernünk a Belügyminisztérium pályázatán, amihez az önkormányzatnak még a beruházás önköltségének 15 százalékát, azaz majdnem 3,5 millió forintot kellett önrészként hozzátennie – hallottuk a polgármestertől. – Tehát a teljes beruházás nagyjából 23,5 millió forintból valósult meg. Két évvel ezelőtt is nyertünk, akkor egy szakasz már megújulhatott a Fő utca elejétől, most pedig folytatjuk a munkát, haladunk tovább az utca vége felé. A korábbi aszfaltburkolatot térkő váltja, már eleve azzal indultunk el az előző szakasznál, mert ha az aszfaltnál valami probléma adódik, felpúposodik, meggyűrődik, akkor ott mindig nagyobb részt kell felújítani, míg a térkőnél elég az érintett néhány darabot felszedni és a javítás után vissza is lehet tenni ugyanazokat. De ha újakat kell vásárolni, az is lényegesen olcsóbb.

Marczin György hozzátette: terveik közt szerepel az óvoda felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában