Frissen Zalából

2021.11.20. 06:50

Szerdán kezdődik Nagykanizsán a Széchenyi tér megújítása

Folytatódhat a „Zöld város – zöld Nagykanizsa” projekt, a kormányzat közel 400 millió forintot biztosít a Széchenyi tér megújítására – jelentette be tegnap Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár.

Pásztor András

Mező Gábor, Cseresnyés Péter és Balogh László szemléli a terveket Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A képviselő felidézte: a projekt keretében korábban megújult a Szent József tér és Pannon Egyetem előtti terület: több lett a parkolóhely, illetve a zöldfelület jelentős bővítésére is sor került. Az Eötvös téren a játszóteret is bővítették, a környék intézményeit, a városközpont szolgáltatásait igénybe vevők számára pedig pihenést, feltöltődést nyújt a téren található park, mely a belváros legnagyobb zöldfelülete. A projekt keretében a zöldfelület és a belső úthálózat, valamint a kapcsolódó közvilágítás komplex megújítására került sor, új utcabútorok beszerzésével. A Deák téren is megújult a zöldfelület, illetve az átvezető sétány új burkolatot és közvilágítást kapott. Most a Széchenyi téren a sor, amit új burkolatokkal, köztéri bútorokkal és a zöldfelülettel „frissítenek fel”.

Mező Gábor, Cseresnyés Péter és Balogh László szemléli a terveket
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Nagykanizsa egyik különlegessége, hogy a belvárost úgy kapcsolja össze több különböző, háromszögű tér, ahogy egy láncon egymásba kapaszkodnak a szemek – vette át a szót Balogh László polgármester, aki hozzátette: köszönet illeti Cseresnyés Pétert, aki forrásemelést igényelt, amelyet pozitívan bíráltak el, és 391 millió forint többlettámogatást nyert a város.

Mező Gábor, a kivitelezéssel megbízott Mermaid Kft. ügyvezetője jelezte: a munkaterület átadása jövő szerdán várható, a munkálatok során tégla, bazalt és térkőburkolatot kap a tér, ahol utcabútorokat, padokat, kerékpártárolókat helyeznek el. A burkolatépítés mellett megújul a tér vízelvezetése és közvilágítása is. Mindezek mellett 2600 négyzetméternyi zöldfelület újul meg, fákat ültetnek, sövénycserjéket telepítenek és virágosításra is sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában