Frissen Zalából

2021.11.09. 07:00

Sok helyen már nem lesz elegendő a ruhamaszk Szlovéniában

Hétfőtől szinte mindennemű nyilvános összejövetelre tilalmat vezettek be Szlovéniában, így családi összejövetelek, esküvők sem tarthatók az egészségügyi veszélyhelyzet miatt. Kivételt egyedül azok a kulturális, sport- és egyházi rendezvények jelentenek, ahol minden résztvevő számára biztosított az ülőhely.

Gyuricza Ferenc

Nem kötelező, de biztonságosabb lehet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szlovén kormány a folyamatosan romló járványügyi adatok miatt még az elmúlt hét végén döntött az újabb szigorításról. Az engedélyezett rendezvények esetében is vannak fennálló kritériumok, azok csak védettségi igazolás vagy érvényes PCR-teszt birtokában látogathatók, illetve csak minden második ülőhely foglalható el, még az egy háztartásban élő személyek sem ülhetnek közvetlenül egymás mellé. Korlátozták a szórakozóhelyek és vendéglátó egységek nyitvatartási idejét, 22 órakor minden egységnek be kell zárnia. A szabályozás arra is kiterjed, hogy csak ültetett vendég szolgálható ki, az élelmiszert árusító üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig négyzetméter-arányosan határozták meg az egyszerre bent tartózkodók számát.

Ugyancsak szigorították a maszkviselés szabályait, sok helyen csak az ötrétegű FFP2, illetve a háromrétegű orvosi maszk vált elfogadottá, így az általánosan elterjedt ruhamaszkok a legtöbb helyen már nem lesznek elegendőek.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában