Frissen Zalából

2021.11.16. 09:00

Nyolcadszor rendezték meg a Zegasztár vetélkedőt

A 8. Zegasztár tehetségkutató verseny elődöntői zajlottak a hétvégén. A fiataloknak kiírt verseny helyszíne a 40 éves Keresztury VMK volt.

Jóna István

Az Albatrosz Tánc Sport Egyesület produkciója a vasárnapi elődöntőben Fotó: Pezzetta Umberto

A tehetségkutató továbbra is népszerű, közel 70 produkcióval neveztek fiatalok, ami 250 résztvevőt jelent. Sajnos a koronavírus- járvány az itteni mezőnyt sem kímélte, karanténkötelezettség miatt néhányan nem tudták megmutatni tehetségüket – tájékoztatott Velkey Péter, az önkormányzat humánigazgatási osztályvezetője, a rendezvény ötletgazdája.

Az Albatrosz Tánc Sport Egyesület produkciója a vasárnapi elődöntőben Fotó: Pezzetta Umberto

A zsűriben Máriás Zsolt, a Hevesi Sándor Színház zenei vezetője, Stefán Gábor koreográfus és Farkas Ignác Jászai- díjas színművész foglalt helyet, akik biztattak, dicsértek, és ha kellett, tanácsokkal is ellátták a fellépőket.

A zsűri ma este a ZTVben hirdeti ki a december 5-ei gála résztvevőinek névsorát és a plusz egy versenyzőt, akit a közönség juttat a döntőbe. A gálán neves zsűri – Bogányi Gergely zongoraművész, Fitos Dezső néptáncművész és Rátóti Zoltán színművész – bírálja majd a produkciókat. Idén újdonság, hogy hat kategóriagyőztest hirdetnek és közülük az abszolút győztest a közönség választhatja ki. A támogatók jóvoltából a nyertesek 100 ezer, míg a végső győztes 300 ezer forint pénzjutalmat kap a tárgyi ajándékok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában