Frissen Zalából

2021.11.15. 20:00

Nem várt mennyiségű összeg gyűlt össze a zalaegerszegi leukémiás kislány részére

Egy egész város megmozdult a beteg Németh Luca megsegítésére. A jó ügy érdekében Zalaegerszeg ismét példát mutatott az összefogás, a segíteni akarás terén, melynek eredményeképpen támogatni tudta a rászoruló családot.

Józsa Zsuzsa

A kis Luca és családjának megsegítésére nagyon sokan fogtak össze.

November 14-én a megyeszékhelyi Art Mozi előtere megtelt jó szándékú érdeklődőkkel, vásárlókkal. A 10 és 17 óra között zajló jótékonysági sütivásár meghozta kívánt eredményét: a beteg zalaegerszegi kislány számára az adományozók jóvoltából egymillió-hétszáztizenötezer-százharminc forint és öt euró gyűlt össze.

Sokan összefogtak a mindig mosolygós Luca és családjának megsegítésére.

Mint arról korábban írtunk, a Zalaegerszegi Angyalok csoport az édesanya munkahelyével, a West Hungary Textil Kft. dolgozóival karöltve, valamint a város lakossága önzetlen támogatásával jótékonysági süteményvásárt rendezett a nemrég leukémiával diagnosztizált Németh Luca és családja megsegítésére. Számos kézzel készített sütemények kerültek eladásra, melyeket bárki megvásárolhatott.

Példaértékű és egyben lenyűgöző a Zalaegerszegi Angyalok csoport összefogása.

A példaértékű kezdeményezésen sokan részt vettek, akár minimális összeget is felajánlva a nemes cél érdekében

A vásáron különféle sütemények közül válogathattak a látogatók. Édes, sós, csokis, citromos: mi szem – szájnak ingere, minden megtalálható volt a rendezvényen. Még az ételérzékenyek is kedvükre válogathattak a finomságok között: a szervezők külön figyelmet fordítottak arra is, hogy legyen számukra is elérhető édesség. A higiéniára különösen nagy hangsúlyt fektettek a vásár során. Kesztyűben és csipesz segítségével nyúltak az eladandó portékához az árusok, így kínálták megvételre az ízletes süteményeket az érdeklődőknek.

Képünkön Fehér Anna, a Zalaegerszegi Angyalok egyik tagja.

A sütivásáron 3 torta is fel lett ajánlva licitre. A legnagyobb, a Czukorka cukrászda alkotása ötvenöt ezer forintért kelt el. A másik kettőt magánszemélyek készítették, amelyből a középső méretű harminc, míg a kisebb méretű húszezerért talált gazdára. A leukémiás gyermek gyógyulásához a fent említett összegen kívül felajánlottak és a helyszínre szállítottak egy új szárítógépet is, amit a család eddig is nagyon szeretett volna megvásárolni.

A vásáron szinte mindenféle sütemény megtalálható volt.

Az anyukának a Zalaegerszegi Angyalok – akik a jótékonysági napot megszervezték – videoüzenetben mondták el a vásár eredményességét. Az édesanya nehezen találta a szavakat… Nem gondolta volna, hogy a város ekkora méretű összefogással segíti nehéz helyzetüket. A jó szándékú emberek folyamatosan látogatták a rendezvényt, ahol a finomságokon kívül csillámtetoválás és arcfestés is rendelkezésükre állt a legifjabbaknak.

Kovács Kata gyönyörű arcfestéseket varázsolt a jótékonysági eseményre érkező gyermekek arcára.

 

Aki pedig nem tudott jelen lenni Luca és családja részére szervezett jótékonysági rendezvényen, az más úton is segíthet a családnak. Erről bővebb információt ITT olvashatnak. A kis tündér és családja minden segítségért nagyon hálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában