Frissen Zalából

2021.11.22. 17:25

Nagyszerű úton halad a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház traumatológiai osztálya

<p dir="auto"><a href="https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujjaszervezodott-a-zalaegerszegi-korhaz-traumatologia-osztalya-5453012/">Ahogy korábban beszámoltunk róla</a>, 2021. augusztus 1-én a Pécsi Tudományegyetem közreműködésével alakult újjá a kórház traumatológiai osztálya. A cél egy, a korábbinál magasabb színvonalat képviselő osztály létrehozása, melyhez szakmai támogatást nyújt a PTE Egészségtudományi Karának Traumatológiai és Készsebészeti Klinikája.</p>

zaol.hu

Fotó: Partics Andrea

" target="_blank">A zalaegerszegi kórház a közösségi médiában számolt be arról, hogy Prof. Dr. Wiegand Norbert egyetemi tanár, klinikaigazgató és Dr. Patczai Balázs igazgatóhelyettes szakmai felügyelettel és rendszeres jelenléttel segíti az osztály tevékenységét. Mint írták: „Az esetismertetések, referátumok, konzultációk mellett részt vesznek a műtéti terv összeállításában is. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a pécsi klinika specialistái immár Zalaegerszegen végeznek el olyan beavatkozásokat, amelyek korábban csak távoli kórházban érhettek el pácienseink. Ezek a műtétek egyben oktató jellegűek a kollégák számára.”

Példaként említik az idősült Achilles-ín szakadás ellátását, amelyre a pécsi klinika saját maga dolgozott ki egy hatékony és eredményes módszert. Életminőséget javító csípőprotézist ugyancsak a korábbitól eltérő módszerrel ültettek be két páciensnél is. Az elülső feltárással végzett beavatkozás lényege, hogy az izmok átvágása nélkül, az izmok között haladva jutnak el az ízületig. A kisebb műtéti heg, a kevesebb fájdalom, a gyorsabb rehabilitáció indokolttá teszi a beavatkozás széles körű elterjesztését. A kórház szerint ugyancsak előrelépés, hogy Prof. Dr. Wiegand Norbert egyetemi tanár kezdeményezésére a pécsi Gyermeksebészeti Tanszék traumatológiai csoportjával is megkezdődött a szakmai munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában