Frissen Zalából

2021.11.09. 10:00

Mindenki Keresztje áll már a söjtöri Felsőtemetőben is

Mindenszentek napján Mindenki Keresztjét avattak a Felsőtemetőben.

Varga Andor

Sághegyi Gellért plébános, a település díszpolgára áldotta meg a felsőtemetői Mindenki Keresztjét

Forrás: Önkormányzat, Söjtör

Elhangzott: a Magyar falu programban a település 4,7 millió forintot nyert, melyből a Nagytemetőben rövidesen utat aszfaltoznak és akadálymentesítik a ravatalozót.

Sághegyi Gellért plébános, a település díszpolgára áldotta meg a felsőtemetői Mindenki Keresztjét
Fotó: Önkormányzat, Söjtör

A söjtöri Nagytemetőben egy éve állítottak Mindenki Keresztjét, ahol olyan elszármazottak gyújthatnak gyertyát, akik elszakadtak egykori szeretteik nyughelyétől, illetve helyiek, akik távoli földben nyugvók emléke előtt szeretnének tisztelegni. Hasonló céllal zajlottak le a munkálatok most a Felsőtemetőben is, ahol az avatón Könyves Gábor polgármester elmondta: az ifj. Bankó István helyi műköves által restaurált kereszt 1948 óta állt a faluban, Kiss Zoltán házának előkertjében. A tulajdonos által felajánlott kereszt többek közreműködésével, illetve a polgárőrök és az önkormányzati dolgozók kétkezi munkájával került új helyére.

– Legyünk büszkék arra, hogy söjtöriek vagyunk, hogy minden ehhez a faluhoz köt bennünket – fogalmazott az avatón a polgármester.

Mindenszentek napja a helyi hagyományok szerint szentmisével, illetve a világháborús emlékművek koszorúzásával folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában