Frissen Zalából

2021.11.25. 06:50

Mennyien élnek az oltási akcióhét által kínált lehetőséggel? Zalaegerszegen és Nagykanizsán érdeklődtünk

Folytatódik az oltási akcióhét, november 28-a, vasárnap estig mindennap reggel 7 és este 19 óra között fogadják az oltakozókat a megye négy kórházában és a lenti rendelőintézetben.

Horváth-Balogh Attila, Szabó Judit

Képünkön Lentiben, az oltóponton dr. Kiss Gyula egyeztet a vakcina beadása előtt Kiss Judittal.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Nagykanizsa

Információink szerint a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban is sokan jelentkeztek oltásra eddig a kampányhét keretében. Habár szerdán már nem volt akkora sor a rendelőintézet bejáratánál, mint az oltási hét első napján, de azért a leghátsó várakozók most is az ajtónál álltak. A három oltóhelyen a szakdolgozók megállás nélkül oltották az előjegyzés alapján vagy enélkül érkező pácienseket reggel 7 órától este 19 óráig. Úgy tudjuk, hogy sokan az első oltásért jönnek, ők a naponta beoltott betegek körülbelül 10-15 százalékát teszik ki.

Képünkön Lentiben, az oltóponton dr. Kiss Gyula egyeztet a vakcina beadása előtt Kiss Judittal.
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A nagykanizsai Habjánecz György a harmadik oltást vette fel.

– Nem kellett sokat várnom, 10 perc alatt sorra kerültem, flottul megy az egész – mondta kérdésünkre. – Most Pfizert kaptam, az első kettő oltásom is az volt. Hogy miért kértem most ezt is? Mert nem akarok belehalni a fertőzésbe. Sajnos, az ismeretségi körömben négyen is elhunytak a koronavírus miatt.

Reggel héttől este hétig tartanak nyitva a kijelölt oltópontok
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Zalaegerszeg

Az oltási akcióhét aktualitásaira vonatkozó kérdéseinkre szerdán a következő közleményt adta ki a megyei kórház: „Az oltási akcióhét jelentősen megnövelte a Zala Megyei Szent Rafael Kórház oltópontjának forgalmát. Örömmel tapasztaljuk, hogy az akcióhét során sokan kívánják felvenni első, második vagy harmadik védőoltásukat. Az érdeklődés a hét elejéhez képest szerdán sem csökkent, folyamatosan érkeznek az oltakozók. A Magyarországon elérhető valamennyi vakcina rendelkezésre áll, és mind az öt oltóanyag iránt érdeklődés mutatkozik. A regisztráció és időpontfoglalás nélkül jelentkezők érkezési sorrendben jutnak be az oltópontra. Természetesen adott a lehetőség arra is, hogy az előzetesen regisztráltak időpontot foglaljanak az interneten, amivel elkerülhetik a várakozást.”

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ennyien-vettek-fel-az-oltast-az-akciohet-elso-napjan-lentiben-azt-is-mutatjuk-hogyan-alakul-a-jarvanyugyi-helyzet-5799785/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában