Frissen Zalából

2021.11.12. 15:59

Megnyílt a forgalom előtt a 7-es főútvonal és a Petőfi utca kereszteződésében létesített körforgalom Nagykanizsán

Néhány órával Cseresnyés Péter államtitkár és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának vezetőjének tegnapi sajtótájékoztatója után megnyílt a forgalom előtt a 7-es főútvonal és a Petőfi utca kereszteződésében létesített körforgalom Nagykanizsán.

Benedek Bálint

Fotók: Gergely Szilárd

Mint arról korábban többször is beszámoltunk a lakosság részéről már évekkel ezelőtt komoly igény merült fel a biztonságosabb közlekedést lehetővé tevő körforgalom megépítésére. A főirányban a munkálatok ideje alatt is végig biztosították 2x1 forgalmi sávon az áthaladó forgalmat. Az építés során körülbelül 500 méter hosszban átépítették a burkolatot is a fő-, illetve a mellékirányokon.

Cseresnyés Péter a helyszínen elmondta: egy nagyon hosszú út állomása a mostani alkalom, ami nem azt jelenti, hogy a munka teljes egészében befejeződött, viszont a forgalom már birtokba vehette. További apróbb kiegészítések még várnak a kivitelezőre, ezek között van a 7-es főútvonal körforgalomhoz kötődő burkolatának rendbetétele, valamint járdaépítés és a zöld területek rendezése.

Fotók: Gergely Szilárd

- A legfontosabb lépés mégis az, hogy a körforgalom járhatóvá vált – folytatta. – A polgármesterségem idején, valamikor a 2010-es évek elején kezdődött el ennek a problémának a megoldása, tervezéssel, melyek négy évvel később elkészültek. Most egy kormánydöntést követően komoly sikert értünk el azzal, hogy biztonságossá tettük a város lakói számára ezt a kereszteződést. Néhány hónappal ezelőtt nagyon komoly beruházással megindult az ipari park bővítése és abban az esetben, ha az első betelepülők megérkeznek, akkor ez a kereszteződés még nagyobb forgalmat bonyolíthat majd.

A sajtótájékoztatón Mórocz József kiemelte: az, hogy ilyen gyorsan elindulhatott a beruházás azt elősegítette Cseresnyés Péter államtitkár egy külön kormányprogramban szerepeltette a körforgalom megépítését, mely bruttó 518 millió forintból valósulhatott meg. Szerencsére a műszaki tervek már korábban rendelkezésre álltak, így a döntés után a legrövidebb idővel elkezdhették a munkálatokat.

- A kivitelező cég szakemberei folyamatosan dolgoznak, amit az időjárás engedi az idén megoldanak – tette hozzá. – Ebben szerepel még út rekonstrukció, zöldítés és tereprendezés, de ami a legfontosabb: a körforgalom az autósok számára biztonságosan használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában