Frissen Zalából

2021.11.03. 07:00

Maroknyi anyaföld sem került a sírjukba – A háborúban elesett katonákra emlékeztek Nagykanizsán

A háborúban elesett katonákra emlékeztek mindenszentek, illetve halottak napja alkalmából kedden a városi temetőben, a doni emlék­oszlopnál.

Horváth-Balogh Attila

A résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A gyertyagyújtással és koszorúzással egybekötött megemlékezést a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége Nagykanizsai Hadigondozottak Klubja szervezte, melynek elnöke, Gerencsér József köszöntötte a megjelenteket, köztük Balogh László polgármestert. A klub­elnök kifejezte szomorúságát amiatt, hogy a járvány erősödése miatt kevesen merték vállalni, hogy személyesen vesznek részt a megemlékezésen. Ezt követően Poprádi Zoltán nyugállományú honvéd ezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke mondott beszédet.

A résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Azon bajtársainkról is megemlékezünk ilyenkor, akiknek a maradványai soha nem térhettek haza, idegen földben nyugszanak – szögezte le Poprádi Zoltán. – Tudjuk, hogy a külföldre települt magyar honfitársaink közül sokan még életükben rendelkeznek arról, hogy a sírjukba kerüljön egy-egy maréknyi magyarországi föld is – sajnos, a harcokban, a frontokon elesett katonáknak ez nem adatott meg. Ezért fontos, hogy évről évre fejet hajtsunk az emlékük előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában