Frissen Zalából

2021.11.15. 17:44

Már közel 8800 fát ültettek Zalaegerszegen

További négy, a megyeszékhelyen működő cég csatlakozott a zalaegerszegi önkormányzat 2019-ben meghirdetett fásítási akciójához. A városvezetés és a vállalatok képviselői újságíróknak számoltak be a részletekről.

Mozsár Eszter

A Kertvárosban indult 2019-ben a faültetési akció, most a Bóbita játszótér szépült tovább. Balaicz Zoltán polgármester, Orosz Ferencné városrészi önkormányzati képviselő, Molnár Ágota és Bogdán Róbert ügyvezetők (Gartner Kft.)

A helyi közösségek aktivitását és a városban működő cégekkel való jó kapcsolatot tükrözi a sikeres kezdeményezés – mondta Balaicz Zoltán az első helyszínen. A polgármester utalt arra, hogy a klíma- és környezetvédelmi programban minél több zöldfelületet szeretnének megújítani az arányos városfejlesztés jegyében. Először 5000 fát szerettek volna öt év alatt ültetni, ám hamar meghaladták a kitűzött célt, így a terv 10 ezer fára módosult. Mostanra 8798-ra emelkedett a programban elültetett fák száma. A szakszerű kivitelezés a Városgazdálkodási Kft. munkatársainak köszönhető, mondta a polgármester.

Japán díszcseresznyék adnak majd árnyékot a GANZEG előtt. Herkliné Ebedli Gyöngyi és Bodrogi Klaudia

A kertvárosi Bóbita játszótéren 11 ezüst hársfa jelképezi a Gartner Kft. társadalmi szerepvállalását. Molnár Ágota ügyvezető elmondta, a környezetvédelem fontos számukra, ezért folyamatosan cserélik, bővítik gépjármű parkjukat, s szívesen jótékonykodnak vagy csatlakoznak olyan programhoz, ami az élhetőbb város működését segíti elő.

A Kertvárosban indult 2019-ben a faültetési akció, most a Bóbita játszótér szépült tovább. Balaicz Zoltán polgármester, Orosz Ferencné városrészi önkormányzati képviselő, Molnár Ágota és Bogdán Róbert ügyvezetők (Gartner Kft.)

A Berzsenyi utcában a GANZEG Kft. gyáregysége előtt hét japán díszcseresznye került a járda mellé. Bodrogi Klaudia ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a társaságra évtizedek óta jellemző a környezettudatos gondolkodás, s a telephely nagy méretű zöldfelülettel rendelkezik. Az embereknek ügyelni kell arra is, hogy kevésbé pazarlóan éljenek. Herkliné Ebedli Gyöngyi településrészi önkormányzati képviselő jelezte, jövőre Csácsbozsokban is nagy szabású parkosítások, fásítások lesznek.

A város élő szíve, így hívják a 8 hektáros Vizslaparkot. Az ECT Kft. felajánlásának köszönhetően 20 japán díszcseresznyét ültettek. Bali Zoltán alpolgármester Vas Ottó mérnökségi vezető, Kiss Oszkár termelési részlegvezető és Kovács István ügyvezető társaságában.

A harmadik helyszínen, a Vizslaparkban Bali Zoltán fogadta a sajtó munkatársait. Az alpolgármester szerint a közösség valódi erejét mutatja, hogy minél több szereplő fog össze egy nemes ügyért. A közel 8 hektáros területen eddig közel 180 fát telepítettek, legutoljára a navigációs, mérő és gyógyászati segédeszköz gyártással foglalkozó ECT Kft. 20 japán díszcseresznyét ültetett.

A Schneider fasorban a munkába igyekvők is gyönyörködhetnek. Felvételünkön Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, Gecse Péter alpolgármester, Andrej Myasnikov gyárigazgató, Balogh Erika munkavédelmi és környzezetvédelmi vezető és dr. Vadvári Tibor alpolgármester

A Hock János utcában, a Schneider Electric vezetői számoltak be arról, hogy 11 keskenylevelű kőrist ültettek a parkoló elé. A cég emellett a klímavédelem jegyében hajtja végre beruházásait. Végül Gecse Péter alpolgármester emlékeztetett, a városban a faültetéseken kívül szemétszedési akciókkal és az illegális hulladéklerakók felszámolásával védik, teszik szebbé a környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában