Frissen Zalából

2021.11.08. 10:00

Koncertet és táblaavatót tartottak a nagykanizsai Jézus Szíve-templomban

Nyolcvan éve kezdődött a Jézus Szíve- templom bővítése, a kerek évfordulóról pénteken, Szent Imre herceg ünnepén emlékeztek meg.

Horváth-Balogh Attila

20211106, Nagykanizsa, Emlékkoncert és táblaavatás a nagykanizsai Felsőtemplomban Várnai László esperes-plébános. A Jézus Szíve Templom Kamarakórusa és Kruppai Tamás karnagy. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Ezt megelőzően az esti szentmise végén Várnai László esperesplébános megáldotta a templomban elhelyezett, Szemenyey-Nagy Tibor szobrászművész által készített két emléktáblát, mely XII. Piusz pápának a magyar nép és Mindszenty József hercegprímás szabadságküzdelmét támogató megnyilatkozásiról, Magyarország Jézus Szentséges Szívének történő felajánlásáról, valamint a Szent Jobbot elhozó aranyvonat kanizsai „látogatásáról” számol be. Az alkotások kapcsolódnak ahhoz a nagyobb emléktáblához, amelyet a vasútállomáson helyeztek el, s amely az 1938- ban, a Szent István-évben megrendezett eucharisztikus kongresszusról hazafelé utazó Eugenio Pacelli (akit egy évvel később XII. Piusz néven pápává választottak) legátus nagykanizsai látogatásának állít emléket.

 

Ezt követően kezdődött a templom újjáépítése, bővítése megkezdésének 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi hangverseny, melyen Kruppai Tamás karnagy, kántor vezényletével a Jézus Szíve-templom kamarakórusa adott koncertet, és Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos mondott beszédet, egyebek közt a közösség és a hit megtartóerejét hangsúlyozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában