Frissen Zalából

2021.11.23. 12:00

Idén már harmadszor rendezték meg a sütiversenyt Murakeresztúron

Sütiversenyt rendeztek nemrég a Mura menti horvát ajkú településen.

Horváth-Balogh Attila

A zsűri tagjai: Bányász Ilona, Polgár Róbert és Mohosi Valéria Fotó: Kovácsné Deák Erzsébet

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek: 23 finomság közül kellett kiválasztani a legjobbat. Polgár Róbert polgármester elmondta: Murakeresztúr és a térség egyik legnagyobb kulturális kincse, hogy rengeteg finom ételkülönlegességük van, ami igaz az édes és a sós süteményekre egyaránt. Idén már harmadszor rendezték meg a süteménysütő versenyt a művelődési házban. A helyieken túl Molnáriból, Fityeházról és Nagykanizsáról is érkeztek versenyzők.

A zsűri édes, sós és tortakategóriában hirdetett eredményt. Az édes kategóriában a pontok egyezősége miatt két első díjat osztottak ki: Mózes Györgyné kapta a Havas háztető és Somogyi Kitti a Kinder Bueno fantázianevű süteményért. Második lett Szabados Edit almás pitéje, 3. pedig Béli Krisztina túrós szelete. A sós kategóriában Mózes Györgyné szakállas pogácsája nyert. A tortakategóriában Mihovics Diána sós karamellás tortája lett az első, Jakabfi Dia muskotályos mámor tortája a második.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában