Frissen Zalából

2021.11.26. 11:30

Helyi terméket az ünnepre! Harminc termelőtől vásárolhatunk, programok is lesznek Zalaegerszegen

A környezetünket is védjük azzal, ha helyi terméket választunk, mert az előállítótól a fogyasztóig lerövidül a szállítási útvonal.

Arany Gábor

Nikitscher Bernadette és Pácsonyi Imre ismertette a karácsonyi vásár részleteit

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Ezt a szempontot is megemlítette Pácsonyi Imre, a megyei önkormányzati közgyűlés alelnöke annak kapcsán, hogy december 10-11-én helyi termékek karácsonyi vásárát rendezik meg a Göcsej Tudásközpont – Helyi termék piacnál.

Tegnap a helyszínen tartott tájékoztatón kiemelte, a vásár a zalai innovatív foglalkoztatási paktumhoz kapcsolódik. A megyei önkormányzat koordinálásával megvalósuló program fő célja a zalai álláskeresők munkához juttatása, valamint akciók szervezése a helyi termékek értékesítésére. Ennek jegyében 2019-től ez évig 20 alkalomból álló rendezvénysorozatot tartottak a megye több településén.

Nikitscher Bernadette és Pácsonyi Imre ismertette a karácsonyi vásár részleteit
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ennek a rendezvénysorozatnak a zárása a karácsonyi vásár.

A kétnapos programról Nikitscher Bernadette, a rendezés jogát pályázaton elnyert Göcsej Kézműves Egyesület elnöke elmondta, hogy harminc zalai helyi termelő és húsz kézműves mutatkozik be Zalaegerszegen, a Göcsej Tudásközpont – Helyi termék piacnál, egyebek mellett keramikusok, fazekasok, gyapjúművesek, gyertyakészítők, textilművesek jelezték részvételüket. A termelők pedig ünnepi asztalra szánt zöldség- és gyümölcskészítményeket, tejtermékeket, húsféléket, tésztákat kínálnak az érdeklődőknek.

A választást, a vásárlást nemcsak a kóstolás lehetősége könnyíti meg a kilátogató családoknak, mert a gyerekek is találnak maguknak elfoglaltságot: népi játszóház vár rájuk, gólyalábazás, csigahúzás és hasonlók. A program könnyed elemeként a megnyitón a Ganz-technikum amatőr színjátszói a céhes világot bemutató vidám darabot adnak elő. A Tourinform Iroda munkatársai pedig piaci sétára invitálják az érdeklődőket, ami kvízjátékkal zárul, ezen ajándékokat lehet nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában