Frissen Zalából

2021.11.18. 15:09

Folyamatosan nő a koronavírusos megbetegedések száma Zalalövőn

Folyamatosan növekvő esetszámok jellemzik a koronavírus járvány negyedik hullámának erősödését a városban, a helyi általános iskolában jelentős a hiányzók száma, s három osztály tanulói online oktatás formában tanulnak.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről is beszélt csütörtöki tájékoztatójában Gyarmati Antal polgármester. Mint mondotta, a hiányzók létszámáról pontos adattal nem rendelkezik, majd kérdésünkre úgy válaszolt: a településen közszájon forgó közel negyven százalékos hiányzási ráta nem állhat messze az igazságtól. Három alkalmazott, illetve három diák viszont igazoltan megfertőződött a vírussal.

Gyarmati Antal polgármester
Fotó: ZH Archívum

Az óvodában a szerdai adatok szerint nincs koronavírus fertőzött, viszont a 107 óvodásból csupán 40 fő volt jelen, az öt bölcsődésből pedig mindössze egy kisgyermeket vittek el az intézménybe a szülei. A közel háromezer fős Zalalövőn jelenleg 18 aktív fertőzött személyt tartanak nyilván, a karanténban lévők száma szerdán 16 fő volt. Ezzel a járvány kitörése óta 245 főre nőtt az igazoltan megfertőzöttek száma.

Gyarmati Antal a járvány megfékezése érdekében tett intézkedésekről is szólt. Zalalövőn az önkormányzat intézményeiben és a hivatalban is kötelező a maszkviselés, kézfertőtlenítés és távolságtartás. Az intézményekben közösségi rendezvényeket nem tartanak, ám a művelődési központ ismeretterjesztő előadásaira sor kerülhet, illetve a könyvtár is nyitva tart. A közösségi épületek bérbeadása társas rendezvények szervezése céljára egyelőre szünetel. A szabadtérre tervezett rendezvényeikről – például az adventi programokról – a járványügyi szabályokat is figyelembe véve döntenek.

Kiemelt kép: Illusztráció

Koronavírus Zalában

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik